opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

O Kreševu

U gotovo samom geografskom središtu Bosne i Hercegovine na nekih 30 km zračne linije od Sarajeva, smjestio se grad Kreševo. Okružen iskonskom ljepotom stoljetnih šuma i obraslih hladovitih planina, svojim šarmom starog urbanog bosanskog gradića Kreševo može biti idealno mjesto za aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Priroda je izdašno i skladno ukrasila ovaj cijeli neveliki prostor predjelima iskonske ljepote. Sjenovite dubine stoljetnih šuma smjenjuju se sa planinskim pašnjacima, mekanim poput najfinijeg tepiha. Desetine manjih i većih planinskih vodotoka - bistrih i studenih potoka i rijeka tisućama godina dubili su svoja korita stvorivši surovu ljepotu svojih dubokih kanjona pred kojom čovjek zastane nijem.

Svečano otvaranje tvornice za proizvodnju sokova i napitaka "Juicy", koja će zapošljavati više od 60 radnika i biti proizvodni centar za portfelj brandova "Juicy i TO" za BiH i ostala tržišta u široj regiji, upriličeno je jučer u Kreševu.
Boreas 20
Vrijednost investicije u nove proizvodne kapacitete „Stanić Beveragesa“ d.o.o. iznosi 6,1 milijuna eura, a u novoj tvornici, opremljenoj modernom Tetra Pak tehnologijom, koja jamči najviše standarde kvalitete proizvoda, biti će zaposleno više 60 ljudi.
Svečanom otvaranju tvornice prisustvovali su, uz ostale, Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora „Agrokora“ i Ivan del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH. Svečanost otvaranja fabrike upriličena je pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, koji je tom prigodom naglasio izuzetni značaj realnog sektora koji omogućava otvaranje novih radnih mjesta i pridonosi jačanju gospodarstva u Bosni i Hercegovini, istaknuvši  kako upravo ovakvi poslovni projekti trebaju biti u potpunosti podržani od institucija svih razina vlasti.
"Izuzetno sam ponosan na novu tvornicu koju smo sagradili u BiH i na činjenicu što smo pokazali da se i u BiH može investirati, zapošljavati ljude i normalno poslovati. Ovom investicijom u BiH otvorili smo više od 60 novih radnih mjesta no naši planovi su mnogo veći. Mogu slobodno reći da smo se rezultatima koje smo ostvarili nakon preuzimanja „Juicyja“ dokazali kao dobri i odgovorni vlasnici i poslodavci, a uvjereni smo da ćemo daljnjim širenjem proizvodnje i otvaranjem novih tržišta dodatno ojačati poziciju snažnog regionalnog igrača na tržištu voćnih sokova i napitaka", izjavio je vlasnik Svjetlan Stanić.
Otvaranje nove fabrike prati rast prodaje ukupnog portfelja „Juicyja“, kako na tržištu BiH, tako i na ostalim tržištima regije, ali i na novim tržištima na koje se planira značajan izvoz proizvoda. Prošlog su mjeseca isporučene prve količine „Juicy“ sokova prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a poduzeće planira proširiti prisutnost i prodaju „Juicyja“ i na svim tržištima članica CEFTA-e, uključujući Albaniju i Tursku, s kojom Bosna i Hercegovina ima ugovore o slobodnoj trgovini.
Upravo će nova tvornica u Kreševu biti proizvodni centar za BiH i sva tržišta u široj regiji, dok će se postojeća tvornica u Hrvatskoj fokusirati na pokrivanje potražnje u Hrvatskoj i planiranog jačeg izvoza na tržišta zemalja Europske unije. Sukladno planovima proširenja „Juicy“ portfelja i rastu prodajnih rezultata, u „Stanić Beveragesu“ d.o.o. planiraju otvaranje i novih radnih mjesta u BiH.
U „Stanić Beveragesu“ su zadovoljni prodajom svojih brandova te ističu rast tržišnih udjela u BiH i Hrvatskoj u zadnjih godinu dana. Na otvaranju tvornice pohvalili su se rastom prodaje i tržišnog udjela na tržištu BiH i Hrvatske. U prvih pet mjeseci 2015. godine u BiH prodano je oko 90.000 litara voćnih sokova „Juicy“ više nego u istom razdoblju prošle godine.
Boreas 18
Boreas 17
Boreas 14
Boreas 15
Boreas 19
Boreas 11
Boreas 12
Boreas 13
Boreas 16

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17