opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

O Kreševu

U gotovo samom geografskom središtu Bosne i Hercegovine na nekih 30 km zračne linije od Sarajeva, smjestio se grad Kreševo. Okružen iskonskom ljepotom stoljetnih šuma i obraslih hladovitih planina, svojim šarmom starog urbanog bosanskog gradića Kreševo može biti idealno mjesto za aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Priroda je izdašno i skladno ukrasila ovaj cijeli neveliki prostor predjelima iskonske ljepote. Sjenovite dubine stoljetnih šuma smjenjuju se sa planinskim pašnjacima, mekanim poput najfinijeg tepiha. Desetine manjih i većih planinskih vodotoka - bistrih i studenih potoka i rijeka tisućama godina dubili su svoja korita stvorivši surovu ljepotu svojih dubokih kanjona pred kojom čovjek zastane nijem.

Djelatnici Katoličkog školskog centra iz Sarajeva, već prema dugoj tradiciji, svake godine organiziraju izlet za kraj školske godine. Ove godine njih 130 najprije su posjetili samostan Duha Svetoga u Fojnici, a nakon toga se uputili se u župu Gospe Snježene i svetište sv. Jakova Markijskog u Deževicama.
KSC 3
Na vrelu sv. Jakova hodočasnici su slavili svetu misu koju je predvodio vlč. mr. Ivica Mršo, uz koncelebraciju vlč. dr. Tome Mlakića, vlč. mr. Marija Ćosića i domaćeg župnika vlč. Marina Marića.
Ravnatelj Mršo u homiliji je stavio naglasak na svetost mjesta na kojem se nalaze te na važnost i poveznice Jakova Markijskog s našom domovinom Bosnom i Hercegovinom. Pri završetku homilije iznio je i kratke crtice iz života sv. Jakova te govorio o velikim čudima i ozdravljenjima koja se događaju upravo u ovom svetištu po rukama i zagovoru moćnog sveca. Pozvao je sve prisutne da svojim radom, molitvom i djelima teže biti sveti. Misno slavlje svojim ministriranjem i pjevanjem animirali su djelatnici KŠC-a Sarajevo.
Nakon mise hodočasnici su u šutnji i molitvi pohodili pećinu sv. Jakova, a potom je uslijedio zajednički objed u dvorištu župne crkve u Deževicama. Druženje je nastavljeno uz igru, pjesmu i šetnju po okolini.
KSC 4
KSC 2
KSC 1

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17