opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

O Kreševu

U gotovo samom geografskom središtu Bosne i Hercegovine na nekih 30 km zračne linije od Sarajeva, smjestio se grad Kreševo. Okružen iskonskom ljepotom stoljetnih šuma i obraslih hladovitih planina, svojim šarmom starog urbanog bosanskog gradića Kreševo može biti idealno mjesto za aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Priroda je izdašno i skladno ukrasila ovaj cijeli neveliki prostor predjelima iskonske ljepote. Sjenovite dubine stoljetnih šuma smjenjuju se sa planinskim pašnjacima, mekanim poput najfinijeg tepiha. Desetine manjih i većih planinskih vodotoka - bistrih i studenih potoka i rijeka tisućama godina dubili su svoja korita stvorivši surovu ljepotu svojih dubokih kanjona pred kojom čovjek zastane nijem.

Na poziv i u organizaciji Općine Kreševo, danas je upriličen je sastanak čelnika Općine s predstavnicima Gospodarske komore FBiH.
GK 2
Na sastanku su, uz predstavnike Općine, načelnika Radoja Vidovića i voditeljice Službe za gospodarstvo, braniteljsku i socijalnu skrb, Anite Medić, sudjelovali  i Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Gospodarske komore BiH, Almin Mališević, direktor sektora za industriju i usluge GK te Emir Pašić, voditelj Centra za suradnju s EU fondovima GK.
Cilj sastanka bilo je iznalaženje mogućnosti za daljnji razvoj kreševskog gospodarstva i privlačenje investicija u Kreševo.
Načelnik Vidović upoznao je predstavnike GK F BiH sa stanjem, ciljevima i aktualnim projektima vezanim za gospodarstvo Kreševa, a predstavnici Komore izrazili su spremnost za suradnju i pomoć Općini u projektima koji su vezani za razvoj gospodarstva te u povezivanju s investitorima.
Suradnju treba nastaviti i intenzivirati, zaključak je sastanka, a u narednom razdoblju u razgovore treba uključiti i poduzetnike kako bi se iz prve ruke dobili što konkretniji podatci o stanju, potrebama, projektima i vizijama, ali i problemima  kreševskih poduzeća.
GK 3
GK 4
GK 5

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17