opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

bezimena

Već smo ranije javili da je otpočela realizacija INTERCITY TEATAR PROJEKTA u suradnji s nevladinom organizacijom "NARKO NE". Naime, u projekt su uključeni učenici Srednje škole Kreševo: Andrej Laco, Irena Drljo, Dajana Rodić I Antonio Bakula.

Pored naših učenika, učestvuju i srednjoškolci iz općina: Novo Sarajevo, Istočno Novo Sarajevo, Kakanj i Vogošća.

Koordinatorica projekta Aida Brdar, dipl.scr., prethodno je održala sastanke s roditeljima učenika. Tada su dodijeljeni zadaci učenicima koje su trebali obaviti do prve edukacije, a tiču se upoznavanja s vrstama ovisnosti.

U svibnju ove godine počela je realizacija prvog dijela navedenog projekta. Do sada su održane u Sarajevu četiri jednodnevne edukacije. Prva edukacija bila je održana 26.05.2013. god. u Međunarodnom centru za djecu i omladinu, dok su naredne  edukacije (radionice) održane 02., 16. i 23. lipnja. Za sve četiri radionice bili su osigurani smještaj, prostor, edukatori, materijal i hrana.

Općina Kreševo obezbijedila je prijevoz  do Sarajeva i nazad za učenike naše Srednje škole.

Drugi dio aktivnosti održat će se u Napretkovom domu na Trebeviću od 01. do 07. srpnja 2013.godine. To će biti šestodnevni edukativni kamp.  

Cilj Intercity teatar projekta je osposobljavanje srednjoškolaca za informiranje i osvješćivanje svojih vršnjaka o opasnostima ovisnosti i značaju prevencije.To će se činiti putem radionica i kazališnih predstava. Na šestodnevnom kampu, sa srednjoškolcima će raditi stručnjaci za kazalište, prevenciju ovisnosti i rad s mladima. Tako će se steći znanja o konkretnim ovisnostima u svijetu i u BiH.To će pomoći srednjoškolcima da razviju vještine koje će pomoću radionica i kazališnih predstava prenijeti drugim srednjoškolcima (Novo Sarajevo, Istočno Novo Sarajevo, Kakanj, Vogošća i Kreševo). 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17