opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

 Srednja škola Kreševo bila je domaćin ovogodišnje kantonalne smotre “Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje “, koja je održana u petak, 11.X.2013. godine  na Trgu fra Grge Martića u Kreševu. Izloženi su plodovi zemlje, kruh i krušni proizvodi različitih sjemena, te stare nošnje i alati koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pečenju kruha.

Također, postavljene su izložbe učeničkih radova (likovne, literarne i drugih sekcija), zatim rezultati istraživanja zastupljenosti različitih vrsta žitarica u prehrani stanovništva određenog područja, prehrambene navike ljudi kroz povijest, poljoprivredne kulture naše općine i njihov uzgoj, odnos stanovništva prema kruhu i plodovima zemlje i drugo.

Na natjecanju je sudjelovalo 150 učenika iz 20 osnovnih i 11 srednjih škola s područja kantona koje nastavu izvode po hrvatskom planu i programu, te osnovna škola iz Žepča i dječji vrtić „Radost“ iz Kreševa.

Pobjednici ovogodišnje manifestacije su Osnovna škola „Gromiljak“ i Srednja škola "Nikola Šop" iz Jajca. Ove dvije škole predstavljat će Kanton Središnja Bosna/SBK na  natjecanju u Hrvatskoj 2014. godine.

 

101

 

127

 

88

 

82

93

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17