opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Kreševo su jučer „okupirali“ dragovoljci i veterani Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne s područja Županije Središnja Bosna. Povod su 16. po redu Sportske igre, koje je organizirala Zajednica udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Županija Središnja Bosna.
Spigre 1
Pripadnici HVO-a koji su početkom devedesetih godina prošlog stoljeća prvi stali u obrani svojih obitelji, domova i hrvatskog naroda, organizirani u deset općinskih ekipa (Kreševo, Kiseljak, Fojnica, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Jajce, Bugojno i Uskoplje), u Kreševu su se natjecali u četiri sportske discipline: malom nogometu, odbojci, stolnom tenisu i šahu.
„Igre se svake godine održavaju u drugoj općini. Nakon prošlogodišnje stanke zbog koronovirusa, ove godine domaćin igara je Kreševo. Sportski rezultati jesu bitni, ali je puno važnije jedno lijepo druženje dragovoljaca koje sa sobom nosi ovaj događaj“, kazao je Drago Smoljo, predsjednik ZUDVDR HVO HB ŽSB.
Igre je otvorio je Radoje Vidović, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i zastupnik u Saboru Republike Hrvatske.
„Cilj ovakvih događaja je i promicati istinu u Domovinskom ratu, o organiziranju hrvatskog naroda zbog obrane, najprije od srpske, a potom i agresije Armije BiH. Također, njihova je uloga velika i u jačanju našeg zajedništva, nesebičnosti, upornosti i hrabrosti do kraja se izboriti za ostanak i jednakopravnost hrvatskog naroda na ovim prostorima“, kazao je Vidović na otvorenju.
Nazočnim se na otvorenju obratio i Nikica Tomić, predsjednik UDVDR HVO HB, jedne od temeljnih Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Tomić je, govoreći o aktivnostima krovnih udruga, naglasio kako se aktivno radi na izmjenama i dopunama postojećih zakonskih rješenja u ŽSB, kao i na razini Federacije BiH kojim su definirana prava braniteljske populacije. Cilj je, kaže Tomić, na kvalitetniji način urediti ovo područje te osigurati prava i onim braniteljima koji dosad nisu bili obuhvaćeni niti jednim zakonom.
Pored Vidovića i Tomića, otvorenju igara nazočilo je brojno izaslanstvo hrvatskih dužnosnika na svim razinama vlasti, od općinske preko županijske do federalne, na čelu s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom. Zaslužnima za organiziranje Sportskih igara organizatori su uručili prigodne zahvalnice, a dobili su ih Nikica Tomić, predsjednik UDVDR HVO-a HB, Radoje Vidović, zastupnik u Saboru RH, Mirjana Plavčić, ministrica financija u Vladi ŽSB te Renato Pejak, načelnik Općine Kreševo.
Spigre 2Spigre 3Spigre 4Spigre 6Spigre 5

(V. list)

logo.png

KONTAKT

E-mail

opcina@kresevo.ba

Telefon

+387 (0) 30 806 602

Adresa

FRA GRGE MARTIĆA 49

71260 KREŠEVO

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17