opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

„Stanić Beverages“, kompanija u vlasništvu „Stanić grupe“ Svjetlana Stanića, potpisala je sa „Saponijom“ i „Koestlinom“, članicama „Mepas grupe“, ugovor o kupovini „Maraske“, objavili su iz tih kompanija ne navodeći vrijednost transakcije.
Maraska
„Stanić Beverages“ postat će novi vlasnik 98,25 posto dionica „Maraske“, pri čemu 45,3 posto dionica kupuje od „Koestlina“, a 52,90 posto od „Saponie“, navodi se u saopćenju „Stanić grupe“. Također, objavit će i obvezujuću javnu ponudu za otkup svih dionica nakon završetka transakcije sa „Saponijom“ i „Koestlinom“.
Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), „Stanić Beverages“ postat će novi većinski vlasnik „Maraske“. U saopćenju se prenosi izjava vlasnika i predsjednika Uprave „Stanić grupe“ Svjetlana Stanića, koji je podsjetio da je proces preuzimanja „Maraske“ počeo 2020. godine, ali je zbog pandemije bio usporen.
"Drago nam je što smo upravo pri završetku kupovine dionica 'Maraske' i što ćemo krajem 2021. godine postati novi vlasnici jedne od najstarijih kompanija u Hrvatskoj. Vjerujemo da će sinergija 'Stanić Beveragesa' i 'Maraske' rezultirati vrhunskim proizvodima u svim kategorijama, koji će kreirati nove trendove na tržištu. Cilj nam je odgovoriti na zahtjevne želje i potrebe domaćih i inozemnih potrošača te u sinergiji moći ponuditi bolje uvjete prema tržištu i povoljnije proizvode potrošačima”, naveo je Stanić u saopćenju koje prenosi agencija Hina.
Iz „Saponije“ su također izvijestili da su sa kompanijom „Stanić Beverages“ sklopili ugovor o kupoprodaji dionica. Riječ je o prodaji 755.165 redovnih dionica „Maraske“ u vlasništvu „Saponije“, a taj iznos dionica predstavlja 52,90 posto temeljnog kapitala „Maraske“.
"Navedenim ugovorom o kupoprodaji dionica utvrđeno je da će se prijenos dionica na kupca 'Stanić Beverage's obaviti najkasnije do 31. siječnja 2022. godine, kada se ispune ugovoreni prethodni uvjeti", navodi se u saopćenju „Saponije“.
Inače, „Stanić Beverages“ je proizvođač sokova u Hrvatskoj te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i BiH, zajedničkog kapaciteta od 150 milijuna litara godišnje.
"Uzdanica 'Stanić Beveragesa' je brand 'Juicy', a kupovinom 'Maraske' 'Stanić Beverages' širi svoje proizvodne kapacitete i ulazi u novi segment jakih alkoholnih pića, u kojem vidi priliku za rast i razvoj", navodi se u saopćenju.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17