opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Udruga_prsten_Skupstina2.jpg

 

Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten danas je na Kupresu održala izvještajno - izbornu Skupštinu, te dobila novo vodstvo Udruge. Za predsjednika Udruge je izabran Kreševljak Svjetlan Stanić.

Udruga Hrvata BiH “PRSTEN” vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

Veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

Na Skupštini je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović koji je istakao jasnu potporu vodstvu Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten u budućem djelovanju.
''Svojim aktivnostima pokazujete brigu jedni za druge, brigu za Hrvate u Bosni i Hercegovini ali i u Hrvatskoj. Nastavimo baštiniti i čuvati tradiciju, kulturu, gospodarske suradnje, druženja i humanitarno djelovanje Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. S jasnim ciljem i u zajedništvu nastavimo dalje raditi i graditi projekte i stvarati nove vrijednosti za Hrvate u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj'' poručio je, između ostalog, predsjednik Čović.

 

Udruga_prsten_Skupstina1.jpg

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17