opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

sjednica--14

 

U Kreševu je održana je 31. sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH). Razgovaralo se o aktualnim političkim prilikama u BiH i Županiji Središnja Bosna.

U izjavi za novinare prije sjednice stranačkog Predsjedništva, dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH prokomentirao je posljednji u nizu pregovora oko provedbe odluke „Sejdić- Finci“. Čović je ponovio kako je stav HDZ BiH od samog početka „jasan kao dan“.

„Mi želimo dva izborna područja u Federaciji BiH u kojima će se birati dva člana Predsjedništva BiH, a nudimo i opciju indirektnog izbora članova Predsjedništva kroz Parlament. Jednostavno želimo da obećanja kako nas se ovaj put neće prevariti  budu napisana na papiru, u Ustavu BiH“, kazao je predsjednik HDZ BiH. Čović je podsjetio da svaka lažna primjena odluke „Sejdić-Finci“ može donijeti još više problema i pogoršati odnose među narodima u BiH kao što se to dogodili nakon Alijanse 2000-te i Platforme 2010 godine. 

Kreševo, naglasio je predsjednik HDZ BiH, nije odabrano slučajno za mjesto održavanja sjednice stranačkog Predsjedništva. „Želimo na ovaj način poslati jasnu poruku da stojimo iza Radoje Vidovića, načelnika općine kao i projekata koji će se realizirati  kako bi svi stanovnici uistinu osjetili promjene u upravljanju ovom sredinom. Mi imamo svojeg načelnika u Kreševu i time šaljemo poruku da je dosta igara onih koji preko leđa hrvatskog naroda misle da mogu rješavati neka svoja pitanja“, poručio je Čović.

Radoje Vidović, načelnik općine Kreševo izabran na prijevremenim izborima u prosincu prošle godine poželio je dobrodošlicu članovima Predsjedništva HDZ BiH ističući kako mu stranačka podrška za buduće projekte znači puno, te da ona ni dosad nije izostala.

„Posjet stranačkog Predsjedništva i održavanje sjednica u bilo kojoj općini Županije Središnja Bosna  puno nam znači. Kao i uvijek otvoreno razgovaramo o svim važnim pitanjima u koje su aktivno uključeni i članovi stranke iz ŽSB. Imamo zamjenika, potpredsjednika i tri člana Predsjedništva preko kojim smo uključeni u sve procese, odnosno pregovore koje predvodi stranka pa tako i promjene Ustava“, kaže Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB i članica Predsjedništva HDZ BiH.

Uz aktualna politička događanja u BiH i ŽSB, današnja sjednica Predsjedništva HDZ BiH tematski je bila posvećena obrazovanju. Na sljedećoj će se raspravljati o zdravstvu, potom braniteljskoj populaciji, te gospodarstvu. Na temelju zaključaka s tematskih sjednica Predsjedništva HDZ BiH koje će se održavati do izbora najesen, Politička akademija HDZ BiH organizirat će tribine čiji će zaključci biti dio Programa stranke.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17