opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

sveuciliste u mostaru tabfullNa inicijativu Općinskog načelnika Radoja Vidović i Franje Martinčević održan je sastanaku Mostaru,   28. siječnja. 2014. godine u prostorijama rektorata mostarskog Sveučilišta. Sastanku su nazočili predsjednik HDZ- a BiH dr. Dragan Čović, rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić, predsjednik U.V. Sveučilišta Miroslav Ćorić, načelnik općine Kreševo Radoje Vidović i kreševski glazbenik Franjo Martinčević.

Tema sastanka je bila  otvaranja glazbene Akademije  u Kreševu.

Ideja o glazbenoj akademiji je plod je potrebe za osnivanjem jedne ovakve visokoškolske ustanove u Središnjoj Bosni koja bi imala jak utjecaj na kulturna zbivanja kroz  stvaranje pozitivne klime, suradnje i zajedništva te promoviranje bogate glazbene tradicije BiH. Ova ustanova bi mladim, talentiranim osobama  i ljubiteljima glazbe omogućila kvalitetno i jeftinije školovanje i usavršavanje glazbenih sposobnosti.

Otvaranje ove ustanove  će donijeti različite programe i novitete u odnosu na danas postojeće, a inozemni i domaći umjetnici, kao i znanstvenici s drugih polja pokazali su interes za suradnju.

Načelnik Vidović istakao je kako bi ovakav projekt za Kreševo značio preporod na svim razinama, najprije kroz stvaranje preduvjeta za zaustavljanje odlaska mladih i tvrdi da bi otvaranje ove ustanove osvježilo i revitaliziralo i povijesni značaj ovog tradicionalnog i kulturnog centra u BiH.

Ovom prigodom, načelnik je istakao kako Kreševo te glazbeni umjetnici i glazba  mogu biti važna spona među ljudima i prenositelj dobrih poruka.

Sudionici sastanka su podržali ovu ideju , i  odlučeno je  da se nastave pripreme za realizaciju ovog važnog projekta.  

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17