opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Izaslanstvo Općine Kreševo na čelu sa načelnikom Radojem Vidovićem boravilo je od 19. do 21.II. u Hrvatskoj. U izaslanstvu su bili još i Zlatica Kuliš, pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina te Davor Kožul, šef općinske Civilne zaštite.


Prvog dana posjetili su Općinu Marija Bistrica, gdje su ih primili općinski načelnik Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, kao i u poznatom tamošnjem svetištu, gdje ih je primio rektor Svetišta, mons. Zlatko Koren. Razgovaralo se o funkcioniranju Općine i Svetišta, a na kraju je iskazana otvorenost za razne vrste suradnje između Marije Bistrice i Kreševa.

    

Istog dana izaslanstvo je boravilo i u Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gdje ih je primila predstojnica Ureda, Darija Krstičević. Vidović se zahvalio na dosadašnjoj pomoći Republike Hrvatske Kreševu (izgradnja sportske dvorane, muzeja, kuća za mlade obitelji, obnova Doma zdravlja, itd.) i uputio predstojnici Krstičević poziv da posjeti Kreševo.Drugog dana uslijedio je i posjet Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, gdje je kreševsko izaslanstvo primila predstojnica Ureda, Mirela Stanić-Popović, a razgovarano je o mogućnostima za daljnju pomoć u izgradnji kuća za mlade obitelji, za što je nadležan spomenuti ured.

Nakon toga je Vidovića, Kuliš i Kožula primio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa kojim su bili i pročelnica Ureda za javnu nabavu, Anica Tavra, te voditeljica Službe za međunarodnu suradnju, Vesna Šimić. Gosti su predstavili aktualne projekte Općine Kreševo, a posebno  zanimanje pokazali su za ustrojstvom i funkcioniranjem glavnoga grada Hrvatske.

   

Treći dan posjeta obilježilo je primanje u Gradu Požegi, s kojim Općina Kreševo ima posebne veze. Općinsko izaslanstvo primili su gradonačelnik Vedran Neferović sa zamjenicima Darkom Puljašićem i Marijom Pilonom,  a cilj posjeta bilo je upoznavanje sa stanjem u Požegi te nastavak suradnje gdje god je ona moguća. Tom prigodom je, uz ostalo, pokrenuta inicijativa da bude organiziran susret gospodarstvenika iz Kreševa i Požege.Boravak u Hrvatskoj Vidović, Kuliš i Kožul iskoristili su i za susrete sa dvojicom Kreševljaka koji zauzimaju istaknute pozicije u Hrvatskoj: Slavkom Tucakovićem, glavnim vatrogasnim zapovjednikom Republike Hrvatske u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, te Ivanom Krešićem, članom Uprave INA-e, koje su također upoznali sa stanjem u Kreševu, planovima općinske administracije i tendencijama gospodarskog razvoja.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17