opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Dosadašnji načelnik Općine Kreševo Radoje Vidović danas je predao načelniku dužnost Renatu Pejaku.
766

Radoje Vidović je čestitao Renatu Pejaku stupanje na načelničku dužnost i zaželio mu mnogo uspjeha u vođenju općinske administracije. Tom prigodom je naglasio da je za vrijeme njegovog mandata realiziran niz projekta od izuzetnog značaja za budućnost kreševskog kraja, a osvrnuo se i na projekte koji su u fazi realizacije, čija ukupna vrijednost iznosi 762.000 KM: infrastrukturni projekti u poslovnoj zoni Resnik, sanacija i uređenje deponija, izgradnja gradske sportske dvorane, zeleni otoci te drugi projekti. Izrazio je zadovoljstvo što su za gotovo sve projekte u fazi realizacije osigurana financijska sredstva. Vidović je, uz ostalo, istaknuo i kako je za to vrijeme broj zaposlenih povećan za 91 te kako je u proteklom mandatu  dug Općine smanjen sa 530. 000 KM na 298. 000 KM.

Renato Pejak je uzvratio čestitkama Vidoviću na svemu što je uradio za svog mandata, kazavši kako je malo onih koji su, kao Vidović, spremni sa visoke političke dužnosti doći u svoju općinu kako bi napravili neke vrijedne stvari. Pejak je naglasio kako u njegovom radu u odnosu na Vidovićev neće biti nikakvih velikih zaokreta ili odstupanja.

„Mi imamo dva moguća puta: jedan je da se zadužujemo kako bismo nešto uradili i da to neko nekad vraća, a drugi je da svi zajedno, uporno i predano, radimo na apliciranju na svim mogućim razinama i tako osiguramo sredstva za sve što život naših građana može učiniti kvalitetnijim. Naravno da smo opredijeljeni za ovo drugo, a u tome očekujem punu suradnju svih onih koji su na čelu općinskih službi i javnih ustanova“, kazao je, uz ostalo, Pejak.

Nakon svečane primopredaje dužnosti, novi i stari načelnik su, u pratnji direktora javnih ustanova, posjetili Srednju školu „Kreševo“ i Dječji vrtić „Radost“ i te obišli radove u naselju Troska.
768
769
767
770
771
772
773

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17