opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U Kreševu je jučer održana prva od četiri radionice na temu „Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diverzifikacije ruralne ekonomije“.

449

Nazočnim se najprije obratio Dalibor Sičanica, voditelj Turističkog ureda općine Kreševo, nakon čega je Sarah Devisme, direktorica „Alterurala“ u BiH, predstavila kompletan projekt.

 

Projekt je vrijedan 205.832 EUR, od čega je 184.832 EUR osigurala Europska unija. U projekt su uključene općine Kreševo, Fojnica, Vareš, Ilijaš, te tri sarajevske općine: Centar, Stari Grad i Istočni Stari Grad, a traje od rujna prošle do rujna 2019. godine. Ciljevi projekta su ohrabriti interesne skupine i potaknuti angažiranost građana kako bi se stvorilo više prigoda za zaposlenje u ruralnom području, pružiti prigodu za stjecanje novih profesionalnih vještina kako bi se omogućile inovacije, samozapošljavanje i uvjeti za ostvarivanje dodatnih prihoda u ruralnim područjima te kako bi bio osnažen održivi model ruralne ekonomije.

 

Sama radionica za temu je imala kreiranje klastera u ruralnom turizmu u širem sarajevskom okruženju, a predavač je bio Ivan Sivrić (Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj REDAH). Sudjelovalo je tridesetak zainteresiranih iz spomenutih općina, uglavnom voditelja nevladinih organizacija, ali i drugih, uključujući i pojedince koje se žele baviti ili se već bave ruralnim turizmom.

 

Koordinator projekta je Udruženje za razvoj ruralnog turizma Alterural“ iz Sarajeva, a u realizaciji, uz ostale, sudjeluje i Zavičajna udruga „Kreševski citrin“. 
448
447
446

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17