opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U sklopu prošlogodišnjeg obilježavanja Dana općine Kreševo u Crnićima je otvorena stanica za otkup mlijeka.
443

Znamo da je svaki početak težak, ali se otada stvari stalno kreću naprijed, pa bi prve količine mlijeka uskoro mogle otići u neku od bh mljekara.

Stanicom od početka upravlja zemljoradnička zadruga „Kreševo“. Radovi na građevinskom uređenju prostora u bivšoj zgradi osnovne škole u Crnićima završeni su, a od opreme je nabavljeno ono najvažnije: uređaj za prikupljanje i hlađenje mlijeka kapaciteta 750 litara te namjensko teretno vozilo (cisterna) kapaciteta 2300 litara.

Zadruga trenutno s proizvođačima mlijeka pregovara oko otkupa, a u toku su i pregovori s poduzećima koja su potencijalni kupci („Milkos“ Sarajevo, “Agromilk“ Konjic, „Interagro“ Kakanj i „Zenička industrija mlijeka“) pa bi uskoro trebao početi redoviti otkup.

U realizaciji ovog projekta, vrijednog oko 33.000 KM, najveći dio sredstava osigurala je Općina Kreševo (osiguravanje i opremanje poslovnog prostora te redovita mjesečna dotacija za rad Zadruge, stručna pomoć u apliciranju na natječajima), a pomogli su i Federalno ministarstva branitelja/boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog/Domovinskog rata te županijska ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede  i šumarstva osnosno financija.

U narednom razdoblju Zadruga će pokušati realizirati još jedan projekt - pokretanje proizvodnog pogona, mini sirane.
444
442

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17