opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Zdravko-602x405Zdravko Miličević, član Narodne stranke Radom za boljitak i novi načelnik Općine Kreševo, jedan je od načelnika kojima je SIP BiH jučer u Sarajevu uručio uvjerenje o dodjeli mandata, čime je ta stranka po prvi put u svom jedanaestogodišnjem djelovanju i zvanično dobila načelničko mjesto u nekoj od općina u BiH.

Na svečanom uručenju uvjerenja o dodjeli mandata, među ukupno 135 novoizabranih načelnika općina u FBiH i u RS-u, Miličević je zahvalio biračima Kreševa koji su mu ukazali povjerenje i istakao da se za angažman u politici odlučio iz revolta prema do sada loše vođenim politikama koje su učinile sve da zagorčaju život rijetkim privrednicima koji osiguravaju nova radna mjesta i stvaranje preduvjeta za bolji standard građana.

“Privrednik sam, nisam političar. Već godinama svjedočimo nekoj nakaradnoj politici interesnih grupa, koja ne radi ništa na dobrobit naroda, niti omogućava privrednicima normalno funkcioniranje. Imam obvezu prema biračima mnogo stvari promijeniti na bolje i program koji sam ponudio biračima nastojati provesti do kraja. Problem Kreševa je minimalan proračun koji ću nastojati povećati, te velika nezaposlenost. Moj osnovni prioritet je otvoriti što više radnih mjesta, kako ljudi, posebno mladi, ne bi, pod strepnjom od nezaposlenosti i besperspektivnosti, morali bježati iz naših krajeva. Imajući u vidu “Boljitkov“ program, koji u prvi plan stavlja brigu za interese građana, zapošljavanje mladih i potporu poduzetnicima, borit ću se da u Kreševu prevladamo neke političke razlike, ostavimo se praznih sukobljavanja i podmetanja, i zasučemo rukave kako bismo u naredne četiri godine osigurali ekonomski boljitak i boji standard za sugrađane“, poručio je novi načelnik Kreševa Zdravko Miličević. (NINA)

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17