opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

logo-narko-ne

U četvrtak, 11.IV.2013. godine počela je realizacija “Intercity  teatar projekta“ u Srednjoj školi u Kreševu u organizaciji  Udruženja za prevenciju ovisnosti  “NARKO- NE“  iz Sarajeva.

Ovo Udruženje radi na problemima nastanka ovisnosti s ciljem smanjenja ovisničkog ponašanja i unapređenja zdravlja mladih u BiH. Težište djelovanja usmjereno je na uzroke ovisnosti te na jačanje zaštitnih faktora zdravog razvoja djece i mladih. „NARKO-NE“ educira i podržava srednjoškolce i studente iz cijele BiH kako bi putem volonterskog angažmana smanjili rizik od nastanka ovisnosti te promovirali zdrav način života u svojim zajednicama.

U „Intercity teatar projekt“ uključeno je 5 srednjih škola iz BiH; jedna od njih je i naša Srednja škola. U realizaciju projekta uključeni su volonteri roditelji i srednjoškolci (drugi i treći razred). Odabrani volonteri će imati ukupno 13 dana edukacije iz različitih segmenata koje će koristiti u svom volonterskom radu.

Prije sedmodnevnog ljetnog kampa održat će se 3 uvodne jednodnevne radionice za međusobno povezivanje i informiranje o projektu, a krajem raspusta organizirat će se 3 jednodnevne radionice na kojima će mladi raditi na vježbanju stečenih znanja i vještina radi primjene u praksi, to jest prikazivanju kazališne predstave i održavanju radionica u školama. Također, osmislit će se nekoliko radionica koje će biti metodološki različite,  s temama koje  su relevantne za rad sa srednjoškolcima.    

S volonterima će raditi stručnjaci iz područja omladinskog rada, glume/kazališta, pedagogije doživljaja, prevencije ovisnosti, rada s javnošću itd.  

„Intercity teatar projekt“ traje tijekom cijele 2013. godine.      

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17