opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

nacelnik ilustracija

Zbog aktualnog Općinskog proračuna koji onemogućava bilo kakav ozbiljniji razvoj, Općina Kreševo pokušava namaknuti neophodna financijska sredstva za razvojne i druge projekte prijavljivanjem na određene natječaje. Tako su ovog tjedna općinske Službe pripremile projektnu dokumentaciju i aplicirale na tri natječaja:

- Na adresu Ministarstva prostornog uređenja F BiH otpremljen je projekt pod nazivom  „Povećanje energetske efikasnosti administrativnog objekta Općine Kreševo – ugradnja centralnog sustava grijanja i hlađenja (toplinska pumpa)“.  Riječ je o zgradi koja se nalazi preko puta Općine, kojoj se,  kroz efikasniji sustav grijanja, treba povećati energetska efikasnost. Tada bi se postigle značajne financijske uštede.

- Prema istom ministarstvu upućen je i projekt „Nastavak programa arheoloških istraživanja Starog grada Kreševo“, čijom bi se realizacijom obavila neophodna početna arheološka iskopavanja na dvije sonde, a sve u cilju stvaranja neophodnih uvjeta  za izradu projektne dokumentacije za početak obimnijeg stručnog istraživanja ostataka starog grada.

- Općina Kreševo uputila je Federalnom Ministarstvu okoliša i turizma aplikaciju za projekt „Zatvaranje tehnički neuređenih općinskih deponija“. Ova kandidatura odnosi se na sredstva namijenjena nastavku realizacije „Plana prilagođavanja upravljanja otpadom za deponiju komunalnog otpada „Dubrave“. 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17