opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

hdz bih

OO HDZ BiH Kreševo sa žaljenjem konstatira da načelnik općine, zajedno sa strankama koje su mu pomogle u izbornoj kupovini glasova, pretvara sjednice Općinskog vijeća u mjesto zadovoljavanja privatnih a ne javnih interesa.

Dodjeljivanje koncesije za vodu za piće privatnom poduzeću u vlasništvu načelnika, osnivanje novog komunalnog poduzeća koje će upravljati tom istom vodom, prodaja benzinske crpke, pretvaranje dječjeg igrališta u Kreševu u parking prostor, samo su neke od odluka koje je Općinsko vijeće, na prijedlog načelnika Općine donijelo na nekoliko zadnjih sjednica a koje izravno štete građanima općine Kreševo. 

Za takve odluke HDZ općine Kreševo i naši vijećnici nisu dali svoje glasove ali to na žalost nije bilo dovoljno da se spriječi njihovo usvajanje. Takvo načelnikovo ponašanje je očigledna zloupotreba položaja i direktan sukob interesa, stoga se nadamo da će nadležne institucije poduzeti korake, spriječiti i sankcionirati ovakvo ponašanje.


HDZ BiH, poziva načelnika i stranke koje ga podržavaju u donošenju ovakvih odluka, da prestanu koristiti Općinsko vijeće u privatne svrhe i da se okrenu životnim pitanjima građana općine Kreševo i ispunjavanju danih predizbornih obećanja. 

Stotinu novih radnih mjesta, koje ste obećali građanima ove općine, ne mogu se otvoriti opterećivanjem rada Općinskog vijeća točkama dnevnog reda koje rješavaju privatne interese, nego stvaranjem uvjeta za razvoj naše općine..


HDZ BiH i naši vijećnici u Općinskom vijeću, spremni su podržati svaku dobru inicijativu koja će doprinijeti razvoju općine Kreševo, ali neće dati svoj glas za zadovoljavanje privatnih interesa na uštrb javnog interesa i poduzet će sve da se provođenje nekih odluka spriječi na višim razinama.


Na kraju, pozivamo načelnika općine da počne redovito dolaziti na posao, jer je to, u ovim kriznim vremenima, minimum obveza koje treba ispuniti prema građanima naše  općine.
Kreševo, 2.srpnja 2013.godine
Predsjednik OOHDZ Kreševo Radoje Vidović

 

 

 

nacelnik ilustracija

Ovih dana Općinski odbor HDZ Kreševo oglasio se na internetu i u nekim glasilima priopćenjem za javnost u kome iznosi teške neistine o meni i plasira tezu o „zavjeri“ načelnika i stranaka koje ga podržavaju. Radi objektivnog informiranja građana općine Kreševo i šire javnosti, kao i zaštite mog imena, ugleda i integriteta, molim Vas da objavite slijedeće:  

-  iz priopćenja o kome je riječ, citiram: „HDZ BiH poziva načelnika i stranke koje ga podržavaju u donošenju ovakvih odluka da prestanu koristiti Općinsko vijeće u privatne svrhe i da se okrenu životnim pitanjima građana općine Kreševo...“.

Ovdje se radi o potpuno apsurdnoj tvrdnji ! Naime, novoizabrano Općinsko vijeće bavi se vrlo teškim i složenim pitanjima, i to baš onim koja su naslijeđena od prošle vlasti, kao što je dug Općine prema dobavljačima u iznosu oko 500000,00 KM. Molim kreševski HDZ da predloži rješenje ovog problema i pozove na odgovornost sve one koji su tome doprinijeli. Tome su se vijećnici HDZ usprotivili na sjednici Općinskog vijeća, plašeći se utvrđivanja odgovornosti njihove stranke za visok deficit Općinskog proračuna za vrijeme njihovog višegodišnjeg mandata. Jedino rješenje za smanjenje deficita Općinskog proračuna vidimo u prodaji benzinske crpke. Ako OO HDZ Kreševo ima bolje rješenje, vjerujem da će ga Općinsko vijeće prihvatiti.

Također, gubitak u poslovanju „Komunalnog“ iznosi oko 800000,00 KM. Prihvaćamo svaki prijedlog kojim se rješava ovo teško pitanje, pa tako i prijedlog OO HDZ Kreševo. Smatramo da „blokade“ HDZ-ovih vijećnika na sjednicama Općinskog vijeća nisu konstruktivne, s obzirom da se ne iznose prijedlozi rješenja nego se vrši stalna opstrukcija tijekom donošenja odluka i zaključaka.  

Ne poduzimati ništa glede negativnog poslovanja poduzeća i ustanova koje opterećuju Općinski proračun (među njima su i Ljekarna i Dječji vrtić), najblaže rečeno nedopustivo je, neodgovorno i neprofesionalno. Zato ću i dalje predlagati mjere za rješavanje svakog uočenog problema, ma koliko on težak bio, jer je to u interesu svih naših građana.   

-  u navedenom priopćenju stoji da je „Dodijeljena koncesija za vodu za piće privatnom poduzeću u vlasništvu načelnika...“, što je neistina. Naime, izdata je prethodna suglasnost u postupku izdavanja koncesije za izgradnju male hidroelektrane (MHE od 5o kW), o čemu su građani informirani putem oglasne ploče i službene internetske stranice Općine Kreševo. Ovo je samo jedan od primjera javnog dezinformiranja građana s namjerom da se moj ugled naruši, što je zasigurno osuđeno na neuspjeh. Već se ranije poduzeće „Nevra“ odreklo prava na izgradnju MHE u korist novog javnog poduzeća „Kostajnica“.     

- odluke i zaključci koji su spomenuti u priopćenju OO HDZ Kreševo, doneseni su većinom glasova na sjednici Općinskog vijeća na način kako je to definirano Statutom općine Kreševo i zakonom.     

- pozivam OO HDZ Kreševo da se ubuduće služi samo istinama, da djeluju konstruktivno u radu Općinskog vijeća i tako doprinese njegovom efikasnijem radu.

U Kreševu, srpnja 2013.

Općinski načelnik

Zdravko Miličević

                                                                                                                                                                                                   

 

 

 

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17