opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

nacelnik ilustracija

U utorak, 17.IX.2013. godine održana je sjednica Općinskog vijeća Kreševo na kojoj je, između ostalog, razmatran „Prijedlog rješenja za konačno imenovanje predsjednika i članova Upravnog vijeća J.U. Dom zdravlja Kreševo“. Tijekom rasprave o prijedlozima rješenja za imenovanje članova Upravnog vijeća, HDZ-ovi vijećnici napustili su sjednicu. S obzirom da su se u javnosti pojavile i neistine o razlozima ovakvog postupka HDZ-ovih vijećnika, smatrao sam neophodnim iznijeti istinu o svemu ovome.

Naime, rješenjem Općinskog načelnika od 02.VII.2013. godine imenovano je Povjerenstvo za izbor, u sastavu: Anita Uskoković – predsjednik, Boso Bošnjak – član i Ankica Tvrtković – član, koje je u propisanom roku dostavilo Općinskom vijeću „Listu kandidata prijavljenih na javni natječaj za izbor Upravnog vijeća J.U. Dom zdravlja Kreševo“. Povjerenstvo za izbor je utvrdilo da svih 17 prijavljenih kandidata ispunjavaju opće i posebne uvjete natječaja. Vijećnici HDZ-a sudjelovali su aktivno u radu Općinskog vijeća sve do trenutka kada većina vijećnika nije prihvatila njihov prijedlog da se Irena Stanić imenuje za člana Upravnog vijeća Doma zdravlja. Prema tome, to je bio glavni razlog njihovog napuštanja sjednice, a ne neki drugi. Dopisom Doma zdravlja od 01.VII.2013., predložena je Gordana Gabela kao kandidat zdravstvenih djelatnika. Sukladno važećim općinskim aktima i zakonu, Općinsko vijeće je donijelo rješenje o imenovanju članova Upravnog vijeća Doma zdravlja Kreševo. To su: Denis Fatić, Ivona Koštroman, Nikolina Ban i Gordana Gabela. Još jednog člana Upravnog vijeća imenovat će nadležno kantonalno ministarstvo. Irena Stanić i Marica Barešić dostavile su žalbe na ovakva rješenja, navodeći da procedura izbora članova Upravnog vijeća nije bila po važećim zakonskim propisima. Međutim, njihov izbor u Upravno vijeće prije četiri godine izvršen je po istoj proceduri i tada, dakako, one se nisu žalile. 

U svjetlu visoke nezaposlenosti mladih na našoj općini i njihovog evidentnog odlaska u druge gradove i zemlje, Općinsko vijeće je donijelo ovakva rješenja. Tako se mladima pruža šansa da uče i nešto zarade. S druge strane, jedan broj čelnika HDZ Kreševo priskrbio je sebi veći broj različitih funkcija, odnosno novčanih primanja, čuvajući ih samo za sebe, po svaku cijenu. Koliko je to moralno i odgovorno prema našoj lokalnoj zajednici, o tome će građani dati svoj sud.

 Zdravko Miličević

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17