opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

posjet-14-1

 

Cilj posjeta bio je upoznati se sa stanjem na terenu te pomoći u realiziranju projekata.

         Izaslanstvo Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna predvođeno Lidijom Bradarom, predsjednicom ŽO HDZ BiH boravilo je u utorak 14. siječnja 2014. godine u radnom posjetu općini Kreševo. U izaslanstvu su bili i dužnosnici HDZ BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ŽSB; Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB te Nikola Grubešić, Jozo Jurina i Zoran Luković, ministri u Vladi ŽSB imenovani na prijedlog HDZ BiH. U izaslanstvu je bio i Mario Magerl, politički tajnik ŽO HDZ BiH ŽSB.

Sa stanjem u ovoj srednjobosanskoj općini upoznao ih je Radoje Vidović, načelnik općine Kreševo i predsjednik OO HDZ BiH Kreševo. Uz Vidovića, na sastanku su bili i ravnatelji Javnih ustanova koje djeluju na području općine Kreševo.

Radoje Vidović koji je za načelnika općine izabran u prosincu prošle godine, na prijevremenim izborima, naglasio je kako je u općinskom proračunu zatekao deficit od pola milijuna maraka. Stanje u općini kaže nije sjajno, ali nije ni tako loše.

„Glavni nam je cilj donijeti Proračun što prije. On će biti restriktivan u svakom pogledu, ali to je jedini način da krenemo sa saniranjem deficita“, kazao je Vidović te pozvao dužnosnike HDZ BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti  ŽSB da pomognu  općini Kreševo u realiziranju projekata koji će značiti prije svega, poticaj gospodarstvu i otvaranju novih radnih mjesta.

Naime, u Kreševu je najavljeno otvaranje novih proizvodnih pogona, a za realizaciju navedenih projekata neophodno je osigurati kvalitetniju putnu infrastrukturu.

„Neophodna nam je pomoć u sanaciji puta Kreševo- Lepenica preko Han Ivice kako bi omogućili nesmetan prolaz teretnim vozilima do budućih tvornica. Projekt je vrijedan ukupno 1,5 milijuna maraka. Neophodno je i sanirati regionalnu prometnicu Kiseljak- Kreševo koja je bila i ostala naša žila kucavica“, naglasio je Vidović.

Kreševo je nakon Kiseljaka općina ŽSB koja će biti najbliža koridoru Vc, a od priključka na koridor u Lepenici dijeli ih tek nekoliko kilometara spomenutog puta preko Han Ivice. Posjet Kreševu su dužnosnici HDZ BiH u političkoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ŽSB iskoristili  i za obilazak gradilišta na dionici koridoda Vc, a nakon toga posjetili su i Općinu Kiseljak gdje im je domaćin bio Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine.

 

posjet-14-1a

 

posjet-14-1b

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17