opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

slika 1slika 2slika 3slika 4

 

Radoje Vidović, načelnik općine Kreševo je 30. siječnja 2014. godine ugostio veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Ivana Del Vechia i tajnika Veleposlanstva Peru Bilušića.

Zahvaljujući na dosadašnjoj suradnji i potpori koju je Republika Hrvatska pružila općini Kreševo, načelnik Vidović je naglasio kako suradnja s Hrvatskom predstavlja veliku prigodu za razvitak općine. „Smatram kako Kreševo može mnogo ponuditi hrvatskim investitorima, ponajprije zahvaljujući svom geostrateškom položaju, osobito u oblasti turizma, drvne i metalne industrije, te poljoprivrede“ istakao je Vidović.

Razgovarano je o mogućoj potpori u razvitku gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta, kao i o povezivanju na kulturnom i znanstvenom planu. Dogovorena je buduća suradnja na pojedinim gospodarskim projektima, te je utvrđena generalna procjena kako će biti potrebno još susreta, truda i zalaganja za postizanje uspjeha i rezultata.

Veleposlanik Del Vechio je pokazao zanimanje za povezivanje lokalnih i hrvatskih gospodarstvenika, te je predložio zajednički nastup gospodarstvenika i institucija Kreševa, Kiseljaka i Fojnice prema Republici Hrvatskoj, odnosno njenim gospodarstvenicima. Izrazivši zadovoljstvo učinkovitošću ovoga posjeta, veleposlanik je naglasio očekivanja kako će uslijediti i realizacija zajedničkih projekata vezanih uz općinu Kreševo.

Budući je ovo bio prvi posjet Nj.E. Del Vechia kreševskoj općini od preuzimanja dužnosti veleposlanika u BiH, načelnik Vidović je upriličio i obilazak Franjevačkog samostana i muzeja u izgradnji, srednje škole, športske dvorane i poslovno-industrijske zone Resnik.

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17