opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Caritas Bosne i Hercegovine u sklopu projekta „Podrška ruralnoj ekonomiji  u Centralnoj Bosni kroz razvoj  poljoprivrede i ruralnog turizma, financiranom od strane Caritasa Francuske/Secours Catholique, raspisuje natječaj za programe razvoja poljoprivrede i ruralnog/seoskog turizma.  Pomoć u vidu grantova namijenjena je socijalno ugroženim obiteljima iz ruralnih područja središnje Bosne.

Aplicirati se može za:

  1. Razvoj poljoprivrede  - sa maksimalnim iznosom do 1.000 KM  po aplikaciji,
  2. Proizvodnja i prerada poljoprivrednih proizvoda

(prednost imaju proizvođači zdrave domaće hrane),

  1. Nabavka opreme za proizvodnju (strojevi za pakiranje ljekovitog bilja, stojevi za sjeckanje i cijeđenje voća, oprema za pčelarstvo...).
  2. Inovativni projekti, kao i aktivnosti te proizvodi koje već imaju osiguran plasman na tržištu,  imat će prednost.
  1. Aktivnosti vezane za  razvoj seoskog turizma – s maksimalnim iznosom do 1.000 KM po aplikaciji.
  2. Uređenje i dopremanje prostora za prijem/smještaj gostiju na seoskom imanju
  3. Dodatne aktivnosti vezane za razvoj ruralnog turizma, kao što su: kampiranje, ribolov, biciklizam, jahanje konja i slično.

Napomena: U svim programima neophodno je sudjelovanje aplikanata s minimumom od 40 %, a Caritas sudjeluje s maksimalno 60 % od ukupne sume za realiziranje projekta.


Prijem aplikacija do 30.9.2016.
godine u uredu Caritasa u Fojnici, ul. ZAVNOBIH-a bb. Obrazac za prijavu može se preuzeti  u uredu Caritasa u Fojnici  ili putem mail-a.

Sve informacije na telefon 030/544 451 od 8-16 sati ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17