opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Na temelju članka 8. Odluke o kriterijima za raspored sredstava namjenjenih za tekući grant „Sufinanciranje sportskih manifestacija“ za 2017. godinu, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, objavljuje

JAVNI NATJEČAJ

ZA DODJELU SREDSTAVA NAMJENJENIH ZA TEKUĆI GRANT “SUFINANCIRANJE SPORTSKIH MANIFESTACIJA”

ZA 2017. GODINU 

I Predmet Javnog natječaja

Predmet Javnog natječaja je dodjela sredstava namjenjenih za tekući grant „Sufinanciranje sportskih manifestacija“ za 2017. godinu.

II  Korisnici sredstava

(1)   Pravo na dodjelu sredstava najmjenjenih za tekući grant "Sufinanciranje sportskih manifestacija" za 2017. godinu imaju:

a)      Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine,

b)      Paraolimpijski komitet Bosne i Hercegovine,

c)      Specijalna olimpijada u Bosni i Hercegovini,

d)     Sportski savezi registrirani na razini Bosne i Hercegovine i entiteta,

e)      Sportski savezi osoba sa invaliditetom registrirani na razini Bosne i Hercegovine i entiteta, i

f)       Sportski klubovi, škole sporta i sportske akademije u Bosni i Hercegovini koji organiziraju ili sudjeluju na međunarodnim sportskim manifestacijama.

(2)   Sredstvima namjenjenim za tekući grant "Sufinanciranje sportskih manifestacija" za 2017. godinu sufinancirat će se i podržati programi u području sporta u skladu s općim i tematskim kriterijima navedenim u članku 3. Odluke o kriterijima za raspored sredstava namjenjenih za tekući grant „Sufinanciranje sportskih manifestacija“ za 2017. godinu.

(3)   Sportski subjekti iz stavka (1) ove točke mogu aplicirati samo sa jednim programom na ovom javnom natječaju. Za organizaciju međunarodnih natjecanja u Bosni i Hercegovini potrebno je imati suglasnost Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Ministarstvo), a u skladu sa člankom 54. Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini (Službeni glasnik BiH", br. 27/08, 102/09 i 66/16).

III  Izuzeće 

(1)   Na dodjelu sredstava namjenjenih za tekući grant "Sufinanciranje sportskih manifestacija" za 2017. godinu nemaju pravo:

a)      Sportski subjekti koji zaključuju profesionalne ugovore sa sportašima/sportašicama;

b)      Pravne osobe u području sporta koja su u posljednje tri godine bili korisnici sredstava namjenjenih za tekući grant “Sufinanciranje sportskih manifestacija”  a nisu izvršile svoje obveze na temelju zaključenog ugovora sa Ministarstvom, njihov zahtjev za dodjelu sredstava na temelju natječaja za 2017. godinu neće se uzeti u razmatranje;

c)      Pravne osobe u području sporta koja nemaju prethodno izdanu suglasnost Ministarstva u skladu sa člankom 54. Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini.

(2)   Zahtjev za dodjelu sredstava na temelju natječaja za 2017. godinu neće se uzimati u razmatranje ukoliko je pravni subjekt sa kojim je zaključen ugovor i ovlaštena osoba koja je potpisala taj ugovor, a nije izvršila svoje obveze na temelju zaključenog ugovora sa Ministarstvom u razdoblju do 2017. godine, takva osoba se ne može pojaviti kao ovlaštena osoba ispred nekog drugog subjekta koji aplicira za sredstava na temelju ovog natječaja.

(3)   Na dodjelu sredstava namjenjenih za tekući grant "Sufinanciranje sportskih manifestacija" za 2017. godinu nemaju pravo pravne  osobe u području sporta čiji programi svojim sadržajem na bilo koji način krše odredbe Olimpijske odnosno Paraolimpijske povelje i Europske povelje o sportu.

(4)   Iz sredstava namjenjenih za tekući grant “Sufinanciranje sportskih manifestacija” za 2017. godinu neće se financirati obveze nastale na temelju profesionalnih ugovora između sportskog subjekta i sportaša odnosno sportašica.
Kompletan tekst natječaja s pripadajućim obrascima može se naći na linku http://www.mcp.gov.ba/vijesti/default.aspx?id=8310&langTag=hr-HR

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17