opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

                           

Br: 01-41-6-1991-2/17

Sarajevo,28.7.2017. godine

Na temelju čl. 21. i 23. Zakona o izbjeglicama iz BiH i raseljenim osobama u BiH („Službeni glasnik BiH“, br. 23/99, 21/03 i 33/03), Odluke o raspoređivanju sredstava za 2016. godinu („Službeni glasnik BiH“, broj 16/17) Odluke o preusmjeravanju i rasporedu neutrošenih sredstava preostalim po projektima odobrenim u periodu 2004-2015. godina broj K-8-41-1-1304-11/17 od 19.6.2017. godine  i Odluke o načinu i procedurama odobravanja sredstava udruženih u Fond za povratak BiH namijenjenih za realiziranje prava iz Aneksa VII. Daytonskog mirovnog sporazuma („Službeni glasnik BiH“, broj 63/16), Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH objavljuje

J A V N I   P O Z I V

 

 za dostavu projektnih prijedloga u svrhu elektrifikacije

stambenih jedinica povratnika i raseljenih osoba

 

 

 

Financijska sredstva

Odlukom o raspoređivanju sredstava za 2016. godinu i Odlukom o preusmjeravanju i rasporedu neutrošenih sredstava preostalim po projektima odobrenim u periodu 2004-2015. godina, za projekte elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika raspoređena su sredstva u ukupnome iznosu od 838.507,09 KM.

Pravo na dostavu projektnih prijedloga

Pravo na dostavu  projektnih prijedloga  imaju  općine, Brčko Distrikt BiH i gradovi u Bosni i Hercegovini koji su na nedvojben način utvrdili da na njihovoj kandidiranoj mikrolokaciji  žive povratnici i raseljene osobe u objektima koji su prije rata bili, a u vrijeme dostave projektnih prijedloga nisu priključeni na elektromrežu. 

Ranije dostavljeni projektni prijedlozi, zahtjevi, prijavni obrasci, informacije o potrebama u elektrifikaciji i slično ne mogu biti predmetom razmatranja.  

Izrada i način dostave projektnih prijedloga 

Projektni prijedlog čini na propisani način popunjen i ovjeren prijavni obrazac za iskazivanje potreba u elektrifikaciji lokacija/objekata realiziranog povratka (prijavni obrazac).

Prijavni obrazac dostupan je na internetskoj stranici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH (u daljnjem tekstu: Ministarstvo): www.mhrr.gov.ba ,  a može se preuzeti i u regionalnim centrima Ministarstva, na sljedećim adresama:

-Regionalni centar Sarajevo, Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo, tel. 033/714-207,

-Regionalni centar Banja Luka,  Vidovdanska bb, Banja Luka, tel.051/223-580,

-Regionalni centar Mostar,  Mladena Balorde 77,  Mostar, tel. 036/555-841 i

-Regionalni centar Tuzla, Kralja Tvrtka 2, Tuzla, tel. 035/253-603.

Projektni prijedlog (popunjen i ovjeren prijavni obrazac) kuvertira se i poštom  dostavlja na adresu: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Trg BiH broj 3, 71 000 Sarajevo, s naznakom: JAVNI POZIV – dostava projektnih prijedloga za elektrifikaciju lokacija/objekata realiziranog povratka.

Rok za dostavu prijava

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 21 dan, računajući od dana objave Javnog poziva.

Procedura odabira i realiziranja projektnih prijedloga

  • Ministarstvo zaprima projektne prijedloge, evidentira i sistematizira dostavljene podatke i izrađuje izvješće o rezultatima Javnog poziva.
  • Po potrebi, Ministarstvo putem svojih regionalnih centara obavlja i terensku kontrolu podataka predočenih projektnim prijedlozima.
  • U svrhu izrade prijedloga liste prioritetnih projektnih prijedloga, Ministarstvo imenuje članove Povjerenstva za odabir prioritetnih projektnih prijedloga elektrifikacije.
  • Na temelju kriterija iz Javnog poziva, Povjerenstvo za odabir prioritetnih projektnih prijedloga elektrifikacije izrađuje bodovnu listu kriterija i, sukladno njoj, vrednuje projektne prijedloge.
  • Nakon vrednovanja projektnih prijedloga, Povjerenstvo za odabir prioritetnih projektnih prijedloga elektrifikacije izrađuje prijedlog liste prioritetnih projektnih prijedloga i dostavlja ga Povjerenstvu za izbjeglice i raseljene osobe BiH.
  • Povjerenstvo za izbjeglice i raseljene osobe BiH donosi odluku o odabiru i financiranju projektnih prijedloga elektrifikacije.
  • Odabrane projektne prijedloge realiziraju općine (podnositelji projektnih prijedloga), u suradnji s mjerodavnim elektrodistribucijama.
  • Sukladno procedurama, Ministarstvo nadzire realiziranje odabranih projekata.
  • Fond za povratak BiH financijski realizira odabrane projekte, sukladno svojim procedurama.

 

Kriteriji za odabir prioritetnih projektnih prijedloga

  • ukupan broj objekata povratnika/raseljenih osoba za svaku kandidiranu mikrolokaciju
  • ukupan broj povratnika/raseljenih osoba za svaku kandidiranu mikrolokaciju
  • prosječna dužina neprekidnog stanovanja povratnika, računajući od dana povratka do dostave projektnog prijedloga
  • iznos traženih sredstava po objektu
  • iznos traženih sredstava po povratniku/raseljenoj osobi
  • ukupan iznos traženih sredstava po svakoj kandidiranoj mikrolokaciji
  • sufinanciranje projektnog prijedloga
  • neminiranost područja elektrifikacije.

Nepotpuni i nepravovremeno dostavljeni projektni prijedlozi neće biti razmatrani.

Sve dodatne informacije u vezi s Javnim pozivom  mogu se dobiti na telefonski broj: 033/703-948 ili telefonske brojeve regionalnih centara.

                                                                                                         

                                                                                                          M I N I S T R I C A

                                                                                                             Semiha Borovac       

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17