opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Veleposlanstvo Republike Češke u BiH objavljuje godišnji poziv za podnošenje zahtjeva za Male lokalne projekte (MLP).
Projekti su komplementarni velikim višegodišnjim projektima koje implementira Češka razvojna agencija (CzDA) te predstavljaju važnu komponentu Češke razvojne saradnje.
Projekti bi trebali biti usmjereni u sektore: 1) Održivi ekonomski rast (obnovljivi izvori energije); 2) Održivo upravljanje prirodnim resursima (sustavi vodoopskrbe i kanalizacije); ili 3) Dobro upravljanje i ojačana demokratija. Svi projekti trebaju promovirati ravnopravnost spolova i poštovati životnu sredinu.
Sredstva osigurana od strane Republike Češke za svaki projekt kreću se između 200.000 CZK (oko 15.000 KM) do maksimalnog limita 500.000 CZK (oko 37.500 KM). Isplata grantova vrši se u konvertibilnim markama na osnovi iznosa navedenog u obrascu u CZK i prema tečaju koji Veleposlanstvo koristil prilikom isplate. Prema tome, podnositelj prijave mora uzeti u obzir da se iznos malo razlikuje od iznosa danog u prijavnom formularu.
Sufinanciranje od strane podnositelja prijave ili drugih izvora je dobrodošlo. Prekomjerne troškove snosi podnositelj prijave. Ukupan iznos osobnih i putnih troškova, eventualno osiguranje, vakcinacija i slično, ne smiju prelaziti 25 % ukupnog proračuna MLP.
Više informacija i pripadajući obrasci mogu se naći na linku http://www.mzv.cz/sarajevo/bs/Razvojna_saradnja/mali_lokalni_projekti/poziv_za_prijavu_malih_lokalnih_1.html

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17