opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Na osnovu sporazuma između IFAD-a i Bosne i Hercegovine, te Projektnog sporazuma između IFAD-a i Federacije BiH o finansiranju, Ured za koordinciju projekata (PCU) je zadužen za provođenje Projekta razvoja ruralne konkurentnosti (RCDP) u Federaciji BiH, u njenim ruralnim područjima. Osnovni cilj Projekta je smanjenje siromaštva, a dio sredstava namijenjen je podršci u zapošljavanju mladih i žena kako bi se i na taj način direktno doprinijelo osnovnom cilju.
U skladu sa socijalnom i rodnom osjetljivošću Projekta, razvijen je Program za sufinansiranje zapošljavanja, a na osnovu kojeg PCU raspisuje Poziv kojim bi se sufinanciralo zapošljavanje 113 nezaposlenih osoba.
Ciljane kategorije: žene u dobi do 55 godina i mladi do 35 godina, a koji su zasnovali radni odnos  tijekom 2020. godine (do utroška sredstava).

Korisnici Programa sufinanciranja zapošljavanja žena i mladih u ruralnim područjima mogu biti subjekti koji redovno izmiruju obveze po osnovi poreza i doprinosa, a registrirani su u Federaciji BiH za sljedeće djelatnosti:
- registrovana poljoprivredna gazdinstva  i poljoprivredni obrti, 
- poljoprivredne zadruge, te 
- udruge koje se bave otkupom poljoprivrednih proizvoda

Programom je predviđeno sufinanciranje dijela troškova za isplatu obaveznih doprinosa za novozaposlene osobe s iznosom od 200 KM mjesečno po osobi za 12 mjeseci.
Rok za dostavljanje aplikacija: 1. III. 2020. godine. 
Opširnije na linku https://fmpvspcu.ba/javni-pozivi/#

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17