opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Veleposlanstvo Republike Češke u Bosni i Hercegovini objavljuje godišnji poziv za podnošenje zahtjeva za male lokalne projekte 2021. godine. Termin za prijavu projektnih prijedloga je 2. X. 2020. godine.
Uvjeti za podnošenje zahtjeva za male projekte za 2021. godinu su sljedeći:

- Podnositelj zahtjeva mora biti registrirana pravna osoba u Bosni i Hercegovini čija osnovna djelatnost nije dobit (npr. nevladine organizacije, udruge građana, akademske ustanove koje rade na lokalnim projektima; organizacije i agencije koje svoje aktivnosti usmjeravaju na lokalni razvoj (npr. LAG). Podnositelji zahtjeva ne mogu biti državni organi, političke stranke ili pokreti.
- Podnositelj zahtjeva može predati samo jedan projektni prijedlog.
- Projekti se trebaju usmjeriti u sektoru ekonomskog rasta s naglaskom na energije iz obnovljivih izvora, sektor održivog korištenja prirodnih izvora i sektor javne uprave.
- Kriterij za ocjenjivanje je sofisticiraniji / ambiciozni projekt koji bi uključivao element povećane zaposlenosti, socijalne uključenosti i / ili obrazovni element.
- Visina granta: 200 000 CKZ -  500.000 CZK (cca 18.500 – 37.000 KM) iznos treba biti zaokružen. Grantovi se isplaćuju u KM. Ukupni iznos osobnih i putnih troškova, eventualno osiguranje i slično ne smije prelaziti 25 % ukupnih troškova.
Financijsko učešće u projektu je minimalno 30 % od ukupne vrijednosti projekta (financirane aktivnosti trebaju biti jasno navedene u formularu u bodu 6. – Projektne aktivnosti, tako da je jasno koji će dio projekta korisnik pokrivati svojim učešćem).

Opširnije na linku https://www.mzv.cz/sarajevo/bs/Razvojna_saradnja/mali_lokalni_projekti/x2020_09_04_vyzva_k_predkladani_navrhu_na_male.html

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17