opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Po već ustaljenoj tradiciji, Vijeće franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini priredilo je Festival dječjih župnih zborova „Zlatna harfa  2017“.
195
Festival je za župe Brestovsko, Gromiljak, Fojnica, Kakanj i Vareš održan u župi Gospe Snježne u Deževicama, gdje je sudionike i druge goste dočekao deževički župnik don Marin Marić. Odmah po okupljanju svi zajedno su u procesiji, moleći krunicu i pjevajući, hodočastili u svetište svetog Jakova Markijskog.

Svetu misu je predslavio fra Ivan Nujić, profesor u Franjevačkoj klasinčnoj gimanziji u Visokom, a propovijedao je don Marin Marić.

Nakon propovijedi je uslijedio prinos darova. Župa Brestovsko prinijela je košaru s bombonima, župa Gromiljak kiseljačke pogačice, župa Kakanj crno vino, župa Fojnica sir, a župa Vareš cvijeće. Na koncu sv. mise okupljenim se obratila č. s. Ines Vujica, savjetnica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije, koja je, uz ostalo, obavila i izvlačenje brojeva za redoslijed nastupa.

U programu su prvi nastupili članovi zbora sv. Mihovila Arkanđela iz Vareša, koji su pod vodstvom č.s. Ružica Marijić izveli pjesme Uđite s hvalama i Putevima pjesme nove. Zbor župe sv. Duha iz Fojnice otpjevao je pod vodstvom č.s. Kate Rukavina Zdravo Djevo čista i Cijeli svijet, zbor župe sv. Petra i Pavla iz Kaknja pod vodstvom č.s. Angele Bošnjak Veselo braćo i Kriste budi naša radost, zbor župe Imena Marijina s Gromiljaka pod vodstvom č.s. Danice Bilić pjesme O da bude radost među nama i Za ljubav Tvoju, a zbor župe Brestovsko pod ravnanjem č.s. Dragice Ljubos pjesme Primi dar i Kličite Bogu glasom radosnim.

Ocjenjivački sud činili su č.s. Ines Vujica, Marija Vidović i fra Ivan Nujić.

Zborovima su na kraju programa uručene diplome, a riječi zahvale uputio je don Marin Marić, nakon čega je, uz pjesmu i okrjepu, nastavljeno druženje.

209208207206205204203202201200197196



Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17