opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Duga je tradicija slavljena svete mise na visoravni Bitovnje, prelijepe planine iznad Kreševa. Tako je bilo i ove godine. Prve nedjelje u mjesecu srpnju – a ove godine je pala na samom početku mjeseca, 1. srpnja – na lokalitetu Martinovog groba okupljeni puk iz kreševske župe, iz doline Neretvice i drugih mjesta središnje Bosne je zajedno sa svojim ujacima proslavio svetu misu.
Bitov 3Iako vremenske prilike nisu bile idealne to nije spriječilo vjernike da se okupe u velikom broju. Mnogi od njih su došli i dan ranije i prenoćili na obroncima Bitovnje.
Svetu misu je, u koncelebraciji s fra Darkom Drljom, kreševskim gvardijanom, predvodio fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene, koji je prisutne vjernike ohrabrio na život u vjeri poručivši im da u svakodnevnim poteškoćama, životnim pitanjima i križevima nikada ne zaborave da odgovore i rješenja za život, poput novozavjetnog Jaira, uvijek trebaju tražiti kod Isusa.
Nakon svete mise zahvalnice druženje okupljenih se nastavilo u zajedničkom i bratskom blagovanju svega onog što su vjernici pripremili za ovaj dan molitve i druženja u prekrasnoj Božjoj prirodi.

(www.bosnasrebrena.ba)

Bitov 4Bitov 1Bitov 2Bitov 5

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17