opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U salonu „Karlovačko“ sinoć je svečano obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ BiH u Kreševu.
28 00
Obilježavanje obljetnice započelo je Lijepom našom te minutom šutnje za poginule branitelje i preminule članove Stranke.

O aktivnostima koje su prethodile osnutku govorio je jedan od inicijatora, dugogodišnji dužnosnik Općinskog odbora HDZ BiH, kasnije i čelnik Općine, Zdravko Franjčević. On je, uz ostalo, opisao mnogo onoga što se događalo u proljeće i ljeto 1990. godine, posebno se zahvalivši sada pokojnom kreševskom gvardijanu fra Mati Periću što je u kreševskom samostanu omogućio prvo okupljanje pristaša osnivanja Stranke.

Nakon Franjčevića, nazočnim se obratio i aktualni predsjednik Općinskog odbora HDZ Kreševo, ujedno i predsjednik Županijskog odbora Stranke, Radoje Vidović. Posebnu zahvalnost Vidović je uputio svima koji su dali doprinos u obrani ovih prostora, a iznio je i mnogo podataka o svemu dosad urađenom, naglasivši da je tijekom posljednje četiri godine u infrastrukturne i druge projekte na području općine uloženo više od 10 milijuna maraka, što je ogroman iznos, pogotovo kad se zna da općinski proračun iznosi svega oko 1,5 milijun KM. On je na kraju pozvao sve, a posebno članove Mladeži HDZ, da budu aktivni, ali i da, kao mlađi, ukažu na možebitne propuste Stranke.

Nazočnim se potom obratio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, koji je govorio o onome što je HDZ uspio postići, posebno na planu političke borbe, a Kreševo i ovdašnji HDZ istaknuo je kao iznimno pozitivan primjer u gotovo svim segmentima života.

Obilježavanju godišnjice prisustvovali su mnogi istaknuti članovi Stranke koji obavljaju dužnosti na svih razinama zakonodavne i izvrsne vlasti na čelu sa Nikolom Lovrinovićem i Lidijom Bradara
Program su uljepšale članice i članovi mješovitog pjevačkog zbora kreševske podružnice HKD „Napredak“ pod ravnanjem Marije Pervan.
28 0128 0228 0328 0428 0528 0628 0728 08

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17