opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Ideja dvojice mladih trenera, Ivice Oroza i Vedrana Drmača, da kreševskim mališanima i školarcima ponude mogućnost bavljenja različitim vrstama sporta, od gimnastike i atletike, preko nogometa, rukometa, košarke pa sve do skijanja i plivanja, kako bi se u pronašli u sportu koji im najviše odgovara, pokazala se kao pun pogodak.
Sparta 08
Univerzalna sportska škola „Sparta“ nakon Kreševa proširila se i na Kiseljak, a samo u Kreševu trenutačno ima više od 130 „spartanaca“, djece uzrasta od 5 do 12 godina. Da su škole sporta među djecom sve popularnije, potvrđuje i podatak da, pored Kreševa i Kiseljaka, djeluju u još u tri općine Srednjobosanske županije, Travniku gdje postoje čak dvije, te u Busovači i Jajcu. Šest univerzalnih sportskih škola u SBŽ osnovalo je nedavno Županijsku ligu, u sklopu koje će tijekom godine održati ukupno pet kola natjecanja. Domaćin prvom kolu je Kreševo, a mladi su se, podijeljeni u četiri dobne kategorije, natjecali u trima disciplinama: poligonu spretnosti, trčanju te skoku u dalj.
- Ponosni smo što je upravo našoj školi sporta pripala čast organizirati natjecanja prvog kola. U Kreševu danas imamo više od 300 natjecatelja iz Busovače, Travnika, Jajca, Kreševa i Kiseljaka, a gosti natjecanja su nam polaznici škole sporta iz Tomislavgrada“, kaže nam Vedran Drmač, trener Univerzalne sportske škole „Sparta“ iz Kreševa. 
Da je natjecanje pun pogodak, najbolje su potvrdili sami natjecatelji, ali i njihovi roditelji koji su s punih tribina gradske sportske dvorane pljeskom nagrađivali svaki njihov uspjeh.
Nakon ovog natjecanja, članovi „Sparte“ nastupili su i na atletskom prvenstvu Bosne i Hercegovina. Zabilježeni su dobri rezultati, svi koji su se natjecali bili su među prvih deset u svojim kategorijama, a Una Ban je osvojila srebrenu medalju; zlatna joj je izmakla za stotinku sekunde.

(artinfo.ba, m.j.)

Sparta 10Sparta 11Sparta 01Sparta 02Sparta 03Sparta 04Sparta 05Sparta 06Sparta 07Sparta 09

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17