opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Misnim slavljem, koje je predslavio varaždinski biskup Josip Mrzljak, okončana je nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige, održane u Varaždinskoj biskupiji od 13. do 16. lipnja, a momčad Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Kreševo osvojila je drugo mjesto.
Varažd
Varaždinska biskupija bila je domaćin 16. nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige. Tijekom tri dana u Varaždinu, Čakovcu, Ivancu, Ludbregu i Koprivnici 16 momčadi iz nad/biskupija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine nadmetalo se na sportskim borilištima. Organizatori ovog događaja bili su Ured HBK za mlade i Povjerenstvo za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Nakon razigravanja po skupinama, po dvije ekipe iz svake skupine plasirale su se u četvrtzavršnicu, dok je veliko finale igrano u subotu uz izravan televizijski prijenos na Varaždinskoj televiziji (VTV) i Laudato TV.
Treću godinu zaredom najbolja je bila ekipa iz Župe Svetog Ilije iz Stoca, iz Trebinjsko-mrkanske biskupije, koja je u finalu svladala momčad Župe Kreševo rezultatom 2:0.

Za najboljeg igrača proglašen je Mario Marić, član pobjedničke momčadi, a za najboljeg vratara Mateo Bilić, član momčadi Župe Kreševo. Trofej za najboljeg strijelca završnice podijelili su Ivan Šarić (Dugi Rat) i Dražen Čavar (Župa Svetih Ćirila i Metoda Osijek), dok je posebnu nagradu za fair-play osvojila momčad Župe svetog Josipa sa zagrebačke Trešnjevke. Treće mjesto osvojila je ekipa iz Župe Svetog Josipa iz Dugog Rata (Splitsko-makarska nadbiskupija).
Varažd 1Varažd 2Varažd 3

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17