opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U sklopu obilježavanja Dana općine Kreševo, brojna izaslanstva jutros su se poklonila žrtvi hrvatskih branitelja s područja ove općine, nakon čega je u župnoj crkvi služena svečana sveta misa.
Trgic 3Predvođeni predstavnicima braniteljskih udruga, politički predstavnici ove Općine, Županije, ali i izaslanstvo Požege (grada prijatelja Kreševa), odali su počast poginulim i nestalim branitelja. Opijelo za njihove duše predvodio je  kreševski gvardijan fra Josip Tomas.

Kreševska župa Uznesenja Blažene Djevice Marije danas slavi svoj patron. Središnje misno slavlje u 11 sati okupilo je brojne vjernike iz ove i okolnih župa i općina, kao i brojne svećenike iz župa kreševskog i susjednih distrikta.
Misu je predvodio kiseljački kapelan fra Silvio Zlatarević. On je u propovijedi, uz ostalo, usporedio Marijin lik s nama ljudima, zapitavši se  što vjernike toliko privlači njenom liku.

"Današnja svetkovina proslava je i našeg vječnog života, proslava naše nade jer Crkva vjeruje da je osim Krista i njegova majka uznesena na nebo" pojasnio je fra Silvio te nastavio: " Marija se do kraja žrtvovala za svog sina i u njoj možemo gledati primjer služenja, putokaz u ostvarenju života s Bogom, jer pouzdati se u Boga je početak vjere".

(artinfo.ba)
Trgic 0Trgic 1Trgic 4

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17