opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Članovi Vlade Županije Središnja Bosna danas su boravili u radnom posjetu općini Kreševo.
Len 01
Ministre i predsjednika Vlade Tahira Lendu najprije su primili općinski načelnik Renato Pejak i predsjedatelj Općinskog vijeća Mirsad Beganović sa suradnicima, a sastanku je nazočio i bivši načelnik te aktualni predsjednik srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ Radoje Vidović.
- Kreševo nema tako često priliku ugostiti visoka politička izaslanstva pa smo današnji radni posjet pokušali maksimalno iskoristiti kako bismo dogovorili konkretne korake te poboljšali uvjete za investicije koje su na pomolu. Pogotovo se to odnosi na osnaženje i poboljšanje infrastrukture, čime bi se ubrzale postojeće i privukle nove investicije - kazao je, uz ostalo, načelnik Pejak.
On je, nakon sastanka u općinskoj vijećnici, zajedno s Lendom i ministrima posjetio dvije uspješne kreševske tvrtke, „Metalos“ i „Stanić Beverages“. „Stanić Beverages“ planira u ovoj godini realizirati i plan gradnje postrojenja za proizvodnju piva, a upravo bi resorno ministarstvo, u suradnji s lokalnom zajednicom, trebalo osigurati potrebni resurs, u ovom slučaju vodu.
- Općina Kreševo ima iznimno skroman proračun i sami ne možemo ostvarivati neke veće projekte tako da očekujem potporu kad su u pitanju infrastrukturni projekti koji će omogućiti ulaganja u našu općinu - zaključio je Pejak.
- Kreševo prednjači kada su u pitanju prirodna bogatstva i njihovo gospodarsko iskorištavanje, a to je i način da se stvore novi  privredni kapaciteti i nova radna mjesta - kazao je na kraju posjeta premijer Lendo, obećavši potporu naporima koje ulažu načelnik Pejak i njegovi suradnici te istaknuti kreševski gospodarstvenici.
Len 02Len 03Len 04

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17