opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Općinski stožer Civilne zaštite Općine Kreševo je u stalnom zasjedanju, a sastancima, uz zapovjednika Stožera, općinskog načelnika Renata Pejaka, prisustvuju i članovi Zlatica Kuliš, Anita Uskoković, Jozo Marić, Davor Kožul, Josip Šakić, Juro Čuturić, Olivija Bradara i Juro Čalaga.
Vart 03
Svakodnevno se poduzimaju odgovarajuće mjere i radnje u svezi s novonastalom situacijom, a stanje na području općine je pod potpunim nadzorom i nema mjesta za paniku.
Predstavnici Doma zdravlja i Policijske stanice Kreševo zajednički provode nadzor nad osobama u samoizolaciji, a na posljednjem sastanku je zapovjednik Renato Pejak zadužen da nabavi dezinfekcijska sredstva i opremu za zaštitu i spašavanje u izvanrednoj situaciji i dostavi je javnim ustanovama te da postavi dozatore na pet lokacija u Kreševu. Osobe koje su u samoizolaciji, a nema im ko dostaviti osnovne životne potrepštine mogu se javiti u Crveni križ (Josip Šakić, 063/242-438) ili u Udrugu volontera Kreševo (Toni Lalić, 063/242-438) koji će im dostaviti sve potrebno.
U skladu sa zaključcima s posljednjeg sastanka, od ovlaštene institucije  izvršena je dezinfekcija javnih zgrada (zgrada općine i druge općinske zgrade, vatrogasni dom, dom zdravlja, policija, srednja škola i pošta). Slijedi dezinfekcija prostora osnovne škole, porezne uprave, CIPS-a, te ureda mirovinskog, socijalnog i zavoda za zapošljavanje.
Vatrogasci peru ulice i pločnike, koji će, sve do Tomića, biti dezinficirani odgovarajućim sredstvima, a isto će biti urađeno i sa svim drugim javnim površinama.
Vart 04Vart 05Vart 01Vart 02

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17