opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Planinarsko društvo "Bitovnja" Kreševo upriličilo je u subotu, 10.VI., u planinarskom domu "Dr. Augustin Tvrtković" na Lopati prigodnu svečanost u povodu uspješnog okončanja projektnih aktivnosti poboljšanja smještajnih uvjeta i izgradnje fotonaponskog off grid sustava opskrbe električnom energijom, a sve u okviru projekta Via Dinarica.
186
Zanimljivo je da je upravo u domu na Lopati 2014. godine, u okviru Outdoor foto i film festivala Kreševo 3FOK, Via Dinarica i predstavljena u svojoj cjelovitosti kroz dvodnevni stručni skup. Realizacijom projekta  dom na Lopati dobio je fotonaponski sustav snage 4kW i tako postao energetski neovisan te, što je posebno važno, iz obnovljivih izvora energije.

Već na spomenutom stručnom skupu dom je predstavljen kao primjer dobre prakse, a uspješnom realizacijom ovog projekta taj je status dodatno potvrđen, a planinarima, izletnicima i drugim posjetiteljima osiguran je kvalitetniji i udobniji smještaj i boravak. PD "Bitovnja" tako je na poseban način obilježilo 80 godina postojanja i rada.

U povodu uspješnog okončanja projektnih aktivnosti, Društvo je dodijelilo  prigodna priznanja partnerima projekta - Razvojnom programu Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP) i Općini Kresevo, bez kojih bi projekt bio teško ostvarljiv, poduzeću "Albat energy systems" d.o.o. Sarajevo kao isporučitelju i montažeru fotonaponske opreme, te Udruženju "Terra Dinarica" Sarajevo i Kenanu Muftiću kao suradnicima i prijateljima projekta.
185184183

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17