• PODSTRANICE

Trodnevni trening za osposobljavanje učenika/nastavnog osoblja za trenere srednjih škola

Srednja škola „Kreševo“ i stručna nevladina organizacija „Medica“ Zenica, u suradnji sa županijskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, započele su konkretnu praktičnu suradnju, utemeljenu na sadržajnim i produktivnim aktivnostima projekta „Senzitivni i kreativni preventivni programi koji uključuju mlade u eliminaciju rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini“.
Opširnije...
Veronika Puljić i Simon Tuka, marljivi i uzorni učenici drugog razreda tehničara za

Srednjoškolci obilježili obljetnicu smrti bosanske kraljice Katarine

Učenici Srednje škole „Kreševo“ su obilježili su 539. obljetnicu smrti bosanske kraljice Katarine Kosača-Kotromanić.
Opširnije...
Oni su, naime, 25. listopada, na dan kraljičine smrti, pohodili ostatke srednjovjekovnog grada iznad Kreševa, a s njima su bili i njihovi profesori Slavka Ban i Pavao Sović.

Na Gradu ili Bedemu, kako se obično naziva srednjovjekovni grad, podignuta je prije nešto više od četvrt stoljeća spomen-kapela

Obnavlja se sportska dvorana u Srednjoj školi

Zahvaljujući potpori županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, županijska Vlada osigurala je sredstva potrebna za obnovu sportske dvorane Srednje škole „Kreševo“.
Opširnije...
Obnova je započeta još tijekom trajanja ljetnog raspusta, a nastavljena je i nakon početka nove školske godine.

Uz buduće elektroinstalatere, marljive učenike prvog razreda tog smjera, koji svoje teorijsko znanje kroz praktičnu nastavu primjenjuju obnavljajući radijatore u školskoj

Još jedan uspjeh učenika Srednje škole "Kreševo"

Iako je kraj još jedne školske godine svakim danom sve bliži, neumorni učenici Srednje škole „Kreševo“ ne prestaju nas ugodno iznenađivati nizanjem uspjeha utemeljenih na izvannastavnim aktivnostima.
Opširnije...Ovaj put za to su zaslužne tri učenice 2.1 odjeljenja tehničara cestovnog prometa, Monika Kraljević, Marija Tomić i Tea Šimunić, koje su, uz pomoć profesorica Tanje Čiča i Julijane Vicić, sudjelovale u međunarodnom programu

69. naraštaj maturanata Srednje škole "Kreševo"

U petak, 12.V., bit će održana maturalna zabava 69. naraštaja Srednje škole "Kreševo".

Opširnije...

Maturanti će se okupiti u 17.30 sati ispred zgrade Srednje škole, odakle će se oko 19 sati, zajedno s ravnateljicom Marijom Vidović i svojim razrednicima, uputiti ka Kreševu, do Trga fra Grge Martića. 

Maturanti kreševske srednje škole na ekskurziji u Španjolskoj

Maturanti Srednje škole "Kreševo" nalaze se na desetodnevnoj ekskurziji u Španjolskoj.
Opširnije...
S maturantima su na ekskurziju otputovali i njihovi profesori Branko Ivičević i Pavo Sović, a aranžman je realiziran posredstvom turističke agencije "Grandtours" iz Zenice, i to zajedno sa srednjom školom iz Busovače.
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...Ispraćen 68. naraštaj maturanata Srednje škole "Kreševo"

Danas,10. lipnja 2016. godine, ispratili smo još jedan, 68. naraštaj maturanata Srednje škole ˝Kreševo˝, koji su završetkom školovanja stekli zvanja: tehničar za računalstvo, tehničar za vozila i vozna sredstva, elektroinstalater te automehaničar.
Opširnije...
Svečana promocija održana je u velikoj dvorani ˝Napretkovog“ doma˝. Još jednom, u ime ravnatelja škole, prof. Renata Pejaka, razrednika završnih odjela, profesora Sanje Drljo, Željke Gujić, Marije Vidovići

Obilježavanje Dana Srednje škole "Kreševo"

Nizom prigodnih aktivnosti obilježen je 5. svibnja, Dana Srednje škole „Kreševo“.
Opširnije...

Najprije su odigrane malonogometne utakmice na kojima su, pored domaće, sudjelovale i ekipe Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Kiseljaka, Srednje strukovne škole „Fojnica“ u Kiseljaku i Srednje škole „Busovača“.  

Održana je svečana sjednica Nastavničkog vijeća, nakon koje su učenici IV1 razreda, tehničari za računalstvo, Boris Bradić i David

Srednjoškolci posjetili Vukovar

Učenici Srednje škole “Kreševo” su 3. svibnja, na Dan grada Vukovara, posjetili Grad heroj.
Opširnije...

U Vukovar su s učenicima putovali i ravnatelj Škole Renato Pejak te profesori Nikolina Marjanović, Ivica Kobačić, Josip Čubela i Branko Ivičević. Oni su sa domaćinima, Gabrijelom Kujundžićem i predsjednikom Gradskog vijeća grada Vukovara Igorom Gavrićem, posjetili Ovčaru, Memorijalni centar i Vodotoranj, a nakon zajedničkog ručka posjetili su i uže gradsko središte.
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...

Upis zanimanja u školskoj 2016./2017. godini

U Srednjoj školi Kreševo održan je astanak na kojem se razgovaralo o planu upisa zanimanja u školskoj 2016./2017. godini.
Opširnije...

Kako bi se stekao što bolji uvid u potrebe tržišta rada na području naše općine, ali i šire, sastanku su, pored ravnatelja škole Renata Pejaka, nazočili i općinski načelnik Radoje Vidović, njegove pomoćnice za gospodarstvo, braniteljsko-invalidsku i socijalnu skrb te

Ministrica Čerkez u posjetu Srednjoj školi "Kreševo"

U sklopu obilaska svih osnovnih i srednjih škola na području naše županije, županijska ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta, Katica Čerkez, posjetila je i Srednju školu „Kreševo“.
Opširnije...

Ministricu Čerkez i njenog suradnika iz Odjela za školstvo, Ivicu Augustinovića, s trenutnim stanjem u Školi upoznao je ravnatelj Renato Pejak. U razgovoru je naglašeno kako su prioriteti, barem kad je u pitanju

Srednjoškolci u akciji darivanja krvi

Dana 4.II. Crveni križ Kreševo organizirao je akciju dragovoljnog darivanja krvi na transfuziološkom odjelu bolnice „fra  Mato Nikolić“ u Novoj Biloj.
Opširnije...

Akciji su se odazvali učenici završnih razreda  Srednje škole Kreševo. Od 26 učenika koji su željeli sudjelovati u ovoj humanoj akciji, njih 14 je uspjelo donirati dragocjenu tekućinu koja će nekome spasiti život. Akciji se, zajedno sa učenicima, odazvao i ravnatelj Renato Pejak
Opširnije...
Opširnije...

Učenici Srednje škole aktivni u predblagdanskim danima

Povodom završetka prvog obrazovnog razdoblja, članovi dramsko-recitatorske sekcije Srednje škole „Kreševo“, zajedno s profesoricom Marijom Vidović, za sve djelatnike i učenike škole pripremili su predstavu Dvije novogodišnje jelke te tako svima zaželjeli sretne dolazeće blagdane.
Opširnije...
Nazočnima se nakon predstave obratio i ravnatelj škole Renato Pejak te svima zaželio sretan Božić i puno uspjeha u Novoj 2016. godini.
Učenici Srednje škole također su,

Djelatnici i učenici Srednje škole obilježili Dan Herceg-Bosne i godišnjicu pada Vukovara

Povodom 18. studenog, Dana Herceg –Bosne, kao i godišnjice pada  Vukovara, djelatnici Srednje škole „Kreševo“ su zapalili svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu fra Grge Martića, a dan kasnije je istim povodom odigrana i revijalna malonogometna utakmica između učenika Srednje škole „Kreševo“ i učenika Srednje škole „Busovača“.
Opširnije...
Kao jedan od  oblika suradnje dviju škola, ravnatelji

Ekskurzija maturanata Srednje škole "Kreševo"

Od 14. do 17.9.2015. godine maturanti naše škole bili su, zajedno s profesoricama Sanjom Drljo i Marijom Vidović, na učeničkoj ekskurziji. Možemo reći da je ovo putovanje bilo sve što jedno putovanje treba biti: druženje, zabava, upoznavanje novih krajeva, kulturno-povijesnih i prirodnih znamenitosti...
Opširnije...
Nakon polaska ispred škole u ranim jutarnjim satima, uputili smo se prema jugu. Prva stanica bio

Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelje Srednje škole „Kreševo"

Temeljem članka 102. Zakona o srednjem školstvu Županije Središnja Bosna/Srednjobosanskog Kantona („Sl.novine ŽSB/SBK broj 11/01), suglasnosti Ministarstva obrazovanja znanosti kulture i športa Županije Središnja Bosna/Srednjobosanskog Kantona broj: 03-38-727/15 od 5.8.2015.godine te članka 129. Stavka 5. Statuta Srednje škole „Kreševo“, Školski Odbor Srednje škole „Kreševo“ raspisuje:

 

NATJEČAJ

Za izbor i imenovanje ravnatelja škole

 

Osim općih uvjeta predviđenih

Ispraćen 67. naraštaj maturanata Srednje škole

12. lipnja održana je svečana promocija 67. naraštaja maturanata Srednje škole „Kreševo“. 
Opširnije...
Maturanti su se u svečanim odorama uputili pješice od zgrade Škole do župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje su prisustvovali svetoj misi. Program promocije nastavljen je u „Napretkovom“ domu u Kreševu, gdje je svjedodžbe primilo 79 maturanata.
Nakon uvodnog pozdrava ravnatelja škole, Renata Pejaka, uslijedila je

Obavijest o upisu u Srednju školu "Kreševo"

Srednja škola „Kreševo“ vrši upis u prvi razred školske 2015./2016. godine za sljedeća zanimanja:
Opširnije...
IV. STUPANJ:
- tehničar za računalstvo,
- kemijski tehničar,
- tehničar cestovnog prometa, i
- građevinski tehničar visokogradnje
III. STUPANJ:
- automehaničar,
- elektroinstalater, i
- rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima
PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA:
- prvi (ljetni) upisni rok: 15. i 16. lipnja od 8 do 12 sati,
- drugi (ljetni) upisni rok: 25. i 26.

Poziv srednjoškolcima za seminar o zaštiti kulturno-povijesnog naslijeđa

Udruženje građana “Edukativo” iz Kiseljaka poziva srednjoškolce koji žive na području općina Kiseljak, Kreševo, Fojnica, Busovača, Vitez, Travnik i Novi Travnik na besplatni četverodnevni seminar pod nazivom: “Upoznaj svoje lokalno naslijeđe”.
Opširnije...
Seminar će biti prigoda mladim ljudima za upoznavanje s metodama zaštite i promocije lokalnog kulturno-povijesnog naslijeđa, kroz praktične i inovativne radionice i terenske obilaske, koje će voditi iskusni predavači

Obilježen Dan Srednje škole "Kreševo"

Danas je prigodno obilježen 5. svibanj, Dan Srednje škole „Kreševo“.
Opširnije...

U 8.30 upriličeno je otvorenje makete stare kreševske crkve koju su izradili učenici 4.1 - građevinski tehničari visokogradnje, zajedno s profesoricom Željkom Gujić. Maketa će biti dar Srednje škole „Kreševo“  muzeju Franjevačkog samostana u Kreševu.

Zatim je u maloj športskoj dvorani održana priredba koju je organizirala profesorica Marija Vidovićsa

Srednjoškolci darovali krv

Kao i prethodnih godina, i ove godine su se učenici  Srednje škole „Kreševo“  odazvali akciji „Darovana krv - spašen život“,  koju je organizirao Crveni križ Kreševo u suradnji s transfuziološkom službom Franjevačke bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. 
Opširnije...
Ukupno se odazvalo 15 srednjoškolaca, a u akciji darivanja sudjelovali su i ravnatelj Škole  Renato Pejak, te profesor Branko

Natječaj Srednje škole Kreševo za popunu radnih mjesta

Ur. broj: 522-I-2/2014.
Kreševo, 18.prosinac 2014. godine
Temeljem članka 100. Zakona o srednjem školstvu (˝Službene novine KSB˝, broj 11/01.), Suglasnosti Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB/SBK broj: 03-34-18-Sl/14,03-34-181/2014-481,03-34-18/2014-207, te članka 129. Statuta Srednje škole ˝Kreševo˝, Školski odbor Srednje škole ˝Kreševo˝ na svojoj 56. Sjednici od 17. prosinca 2014. Godine raspisuje
                 NATJEČAJ
ZA POPUNU SLOBODNIH RADNIH MJESTA

1.    Tajnik    

Plan upisa za školsku 2014./2015.

Srednja škola „Kreševo“ vrši upis učenika u prvi razred školske 2014./2015. godine za sljedeća zanimanja:
IV. STUPANJ:
TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO
TEHNIČAR ZA VOZILA I VOZNA SREDSTVA
III. STUPANJ:
AUTOMEHANIČAR
ELEKTROINSTALATER
RUKOVATELJ SAMOHODNIM GRAĐEVINSKIM STROJEVIMA
TERMINI ZA UPIS: 
16 i 17. VI. 2014. godine od 8 do 12 sati
26. i 27. VI. 2014. godine od 8 do 12 sati
25. VIII. 2014. godine od 8 do 12 sati
Za

Srednja škola dobila deset novih računala

Odnedavno je Srednja škola Kreševo bogatija je za deset novih računala, a radi se o donaciji Ureda Svjetske banke u Sarajevu.
Opširnije...Nakon što je u rujnu ove godine Škola aplicirala na natječaj Ureda Svjetske banke u Sarajevu i u projektu zatražila opremu za kabinet računalstva, stigla je informacija da je projekt odobren i da mogu preuzeti opremu. Opremu je prije

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Listopad 2020
N P U S Č P S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png