opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U „Napretkovom“ domu je, u sklopu obilježavanja Dana općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Kreševo.

040Sjednica je započela himnom Bosne i Hercegovine i „Lijepom našom“, himnom hrvatskog naroda, a potom je odana počast svim preminulim općinskim vijećnicima te svim poginulim braniteljima. Otvorio ju je dopredsjedatelj Općinskog vijeća Radoje Vidović. 

O tome što je urađeno u proteklih godinu dana te o projektima koji su u toku i planovima za naredno razdoblje isrpno je izvijestio načelnik Općine Renato Pejak. Na planu infrastrukture posebno vrijedan projekt je izgradnja vodospremnika u Orunju, što je ovih dana i realizirano, a slijede izgradnja aneksa sportske dvorane na Trosci te uređenje puta u Volujaku.
Pejak se u izlaganju dotaknuo svih oblasti života stanovništva općine, od infrastrukture i uvjeta za razvitak gospodarstva, preko poljoprivrede i turizma, pa do kulture i sporta, ali je posebno izdvojio brigu za djecu i mlade, naglasivši kako općinska administracija čini sve što može kako bi bili stvoreni uvjeti za normalan i ugodan život te kako bi bio zaustavljen trend iseljavanja, vidljiv u kreševskoj općini, ali i u cijeloj našoj zemlji. Izdvojio je podatak da svi studenti s područja općine (osim onih koji su već osigurali neku drugu stipendiju) imaju financijsku potporu Općine, kao i svi oni koji dobiju dijete, a zanimljivim se svakako čini podatak da je tijekom proteklih dana na području općine rođeno 47 djece.
Na sjednici su dodijeljena i priznanja vlasnicima najljepše terase, najljepših dvorišta te najuređenijeg naselja, a to su ove godine Vodovoji.
Svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti, među kojima i Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora SBŽ, županijski ministri Feliks Vidović i Nikola Grubešić, kiseljački općinski načelnik Mladen Mišurić Ramljak, predstavnici Veleposlanstva Bugarske u BiH i drugi, među ostalima i četvoro sudionika ovih dana u Sarajevu održane Muslimansko-židovske konferencije.
U zabavnom dijelu sjednice nastupili su mješoviti pjevački zbor HKD „Napredak“, maestro Frano Martinčević te najmlađa folklorna skupina „Napretka“, čiji su članovi posebno oduševili sve nazočne. Program je vodila Ana Franjčević.
Proslava Dana općine nastavljena je na Trgu fra Grge Martića, gdje je brojne okupljene zabavljao tamburaški sastav "Zlatne žice" iz Zenice.
039037035033031029027

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17