• PODSTRANICE

Započelo ovogodišnje izdanje "3fok"-a

U Kreševu je sinoć otvoreno ovogodišnje izdanje Festivala outdoor filma i fotografije „3fok“.
333fok
Ove, sedme godine održavanja, Festival nudi zaista impozantne brojke od preko 700 primljenih radova, 300 autora, osam kategorija fotografije, dvije kategorije filma te naravno četiri dana održavanja projekta tijekom kojega će zaljubljenici u planinarenje imati priliku uživati u projekcijama filmova, izložbi fotografija, zanimljivim predavanjima te promocijama knjiga.

Uz organizatore, članove Planinarskog društva „Bitovnja“, veliki trud uložili su i tešku ulogu imali su članovi stručnog žirija, a ove godine su ga sačinjavali Dino Kasalo, Viki Grošelj, Marko Lakić, Predrag Kurtović, Renato Pejak, Davor Buljan i Boris Trogrančić.

Prva večer bila je rezervirana za otvorenje izložbe fotografija te samu svečanost otvorenja Festivala nakon koje je prikazano 15 kratkih i ultrakratkih filmova iz natjecateljskog programa.
Međutim, sva dobra volja, ljubav prema planini, fotografiji, filmu nisu dovoljni da se jedan festival održi, potrebni su partneri, prijatelji, pokrovitelji i sponzori. Svima njima zahvalio je predsjednik PD „Bitovnja“ Eugen Jukić, a Festival otvorio kreševski općinski načelnik Renato Pejak.

U petak je u 19 sati u vijećnici na rasporedu predavanje Nikoline Poljak Izlet do base campa bez vodiča i nosača, dok će na Trgu od 20 sati „nastupiti“ pravi planinarski velikani Stipe Božić, Muhamed Gafić i Muhamed Šišić, koji će ovom prilikom promovirati knjigu Stipe Božića San o Everestu. Nakon promocije bit će nastavljene projekcije filmova.

I ove, sedme godine održavanja Festivala, vrijedna ekipa „Bitovnje“ predvođena gore spomenutim imenima, prije svih Ivanom Stanićem, mjesecima je vrijedno radila kako bi u ovom malom mjestu priredila jedan ovako zanimljiv događaj na kojem su sudjelovanje uzeli autori iz cijele regije, ali i renomirana imena iz svijeta planinarstva među kojima „3fok“ već odavno nešto znači. Nadati se da će njihov trud narednih večeri u nešto značajnijem broju prepoznati i domaća publika.
Svi sadržaji su besplatni.
(artinfo.ba)

IZBOR ZA NAJBOLJE DVORIŠTE

izborzanajdvoriste

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Lipanj 2020
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png