• PODSTRANICE

Potpisan ugovor, Vlada RH donira 450.000 kuna za izgradnju SRC "Lopata"

Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu, u prostorima Franjevačkog samostana u Tolisi, potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava s korisnicima potpore.
Tolisa 2Po drugi put potpisivanje ugovora o financijskoj potpori održalo se u Bosni i Hercegovini uz nazočnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, dopredsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragana Čovića, ministara i dužnosnika Vlade Republike Hrvatske, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Bosne i Hercegovine te ostalih uvaženih uzvanika.

U 2019. godini potporu je dobilo 89 programa i projekta koji su od posebnog interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini, u ukupnom iznosu od 25,8 milijuna kuna (34 programa i projekta iz područja kulture, 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti, 12 programa i projekta iz područja zdravstva i 26 programa i projekta iz ostalih područja).

Državni tajnik Zvonko Milas čestitao je svim korisnicima potpore koji su potpisali ugovore te iskazao uvjerenje da će se njihovom realizacijom unaprijediti kvaliteta života ne samo Hrvata, već svih građana Bosne i Hercegovine. „Ponosni smo na naše ljude koji su prijavili ove projekte, pokazuje to odlučnost Hrvata da se kvalitetnim projektima bore za svoju opstojnost u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je Milas.

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i ministri u Vladi RH i predstavnici diplomatskog kora, Drago Prgomet, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Božo Ljubić i Željko Raguž (Odbor za Hrvate izvan RH), predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Vjekoslav Bevanda, ministar financija i trezora i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH, Jelka Milićević, zamjenica predsjednika Vlade F BiH, Zora Dujmović, ministrica kulture i športa, predsjednik Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić s ministrima u Vladi i brojni drugi visoki gosti iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Kad je u pitanju Općina Kreševo, u sklopu projekta su odobrena i sredstva u iznosu od 450.000 kuna za izgradnju prve faze Sportsko-rekreacijskog centra RC "Lopata", a u ime Općine ugovor je potpisao načelnik Renato Pejak.

Tolisa 1Tolisa 3Tolisa 4Tolisa 5Tolisa 6

IZBOR ZA NAJBOLJE DVORIŠTE

colorful-flower-garden_1373-544.jpg

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Listopad 2020
N P U S Č P S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png