opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

bedemOdlukom Općinskog načelnika broj 02-02-53/13 od 09.I.2013. godine utemeljen je Savjet za društvene djelatnosti s ciljem unapređenja odnosa između javnih ustanova, vjerskih institucija, kulturnih i sportskih organizacija, odnosno nevladinih organizacija i Općine Kreševo. Savjet ima savjetodavnu, stručnu i koordinacijsku ulogu u rješavanju aktualnih pitanja iz područja zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta na području općine Kreševo. Savjet čine: ravnatelji obje škole, poglavari katoličke i islamske vjerske zajednice, ravnateljica Doma zdravlja, zapovjednik Policijske stanice, predstavnik nevladinih organizacija Zoran Šimić i predstavnik Općine.   

Prva sjednica Savjeta održana je u utorak, 29.I. Prije početka sjednice Općinski načelnik Zdravko Miličević pozdravio je članove Savjeta, zamolio ih za punu suradnju i zaželio uspješan rad. Nakon toga je Savjet počeo s radom pod predsjedanjem mr. sc. Zdravka Marijanovića. 

 

Rasprava je potvrdila želju i spremnost članova Savjeta da svojim primjerom i znanjem pomognu bržem rješavanju aktualnih pitanja na području općine. Dogovoreno je, između ostalog, da se o uočenim problemima razgovara otvoreno, u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja štetnih posljedica. U tom svjetlu dogovoreno je da težište rada Savjeta bude naš mladi naraštaj i sve ono što je uz njega vezano (odgoj, obrazovanje, zapošljavanje, sport, kultura  i drugo).  Već na idućoj sjednici Savjeta naći će se točka dnevnog reda „Mladi i droga“, s programom mjera i radnji za brže i bolje rješavanje ovog pitanja (program će biti izrađen uz pomoć stručnjaka za ovo područje). 

Služba za financije, opću upravu i društvene djelatnosti

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17