opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

serda          

U četvrtak, 07.III.2013. Općinu Kreševo posjetilo je izaslanstvo Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), u sastavu:  direktor dr. sc. Ševkija Okerić i Dragiša Marek, dipl. ecc., projekt menadžer za strategiju i međunarodne projekte. Općinu su predstavljali načelnik Zdravko Miličević i mr. sc. Zdravko Marijanović, savjetnik načelnika, inače predsjednik Skupštine SERDA-e.

 

Razgovaralo se o aktualnoj gospodarskoj situaciji u sarajevskoj regiji i šire, te o mogućoj potpori ove agencije u postupku kandidiranja nekih naših razvojnih projekata i korištenja sredstava Europske zajednice. Tako je dogovorena realizacija oglednog projekta organske (certificirane) proizvodnje hrane na jednoj našoj farmi, zatim tješnja suradnja SERDA-e i našeg Centra za razvoj, posebno u edukativnom smislu (obuka djelatnika, zajednička izrada projekata, blagovremeno dostavljanje informacija i slično), potom pomoć u izradi određenih planskih dokumenata i drugo.  

 

Općenito, izaslanstvo SERDA-e je iskazalo spremnost za još boljom suradnjom, a sve radi bržeg gospodarskog razvoja naše općine, kao jedne od članica ove respektabilne razvojne agencije.               

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17