opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Večeras je u „Napretkovom“ domu održan završni predizborni skup Općinske organizacije HDZ-a BiH.
886

Izaslanstvo Stranke je prije početka skupa položilo vijenac i upalilo svijeće pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima s područja kreševske općine.

Skup je započeo „Lijepom našom“ te minutom šutnje za poginule branitelje i pokojne članove kreševskog HDZ-a, a onda se nazočnim kratko obratila Tanja Lalić, jedna od kandidatkinja Stranke za Općinsko vijeće.

Aktualni načelnik Općine, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i nositelj liste za Općinsko vijeće, Radoje Vidović, govorio je o onome što je urađeno u proteklom razdoblju, naglasivši kako vjeruje da Stranka i ovaj put ima kvalitetne kandidate za načelnika i Vijeće. Vidović je iznio i ono što javnost uglavnom nije znala: da je HDZ, iako najjača stranka u Kreševu, pokušala dogovoriti suradnju s drugim hrvatskim strankama kako bi formirali zajedničku listu, ali za takvu ideju nije bilo razumijevanja. Motiv za to bio je, kazao je, to što najviše možemo uraditi zajedno, sve stranke i svi oni koji Kreševu i općini žele dobro i žele dati vlastiti doprinos. Vidović je naglasio i kako se HDZ bori za prosperitet svih koji žive na kreševskom području, naglasivši kako se zalagao i uvijek će se zalagati da i kreševski Bošnjaci imaju sva prava, baš kao što ista ta prava trebaju imati i Hrvati na područjima gdje su manjina.
Nazočnim se potom obratio i predsjednik Županijskog odbora Stranke Nikola Grubešić, kazavši, uz ostalo, da je Kreševo uvijek predstavljalo dobar primjer kako treba raditi, i to kako na planu djelovanja Stranke, tako i na planu djelovanja izabranih dužnosnika Stranke u Općini Kreševo.

Kandidat za načelnika Općine Renato Pejak, točnije budući načelnik, jer je jedini kandidat za tu dužnost na predstojećim izborima, govorio je o tome za što će se zalagati tijekom svog mandata, a kao prioritete je istaknuo daljnje uređenje poslovne zone na Resniku, rekonstrukciju putnog pravca Kreševo-Kiseljak, završetak asfaltiranja puta Kreševo-Tarčin, dovršetak izgradnje aneksa sportske dvorane, daljnji razvitak turizma te stvaranje boljih uvjeta za napredak poljoprivrede.

I Vidović i Pejak apelirali su za što veću izlaznost na izbore, naglasivši da će realizacija planova često izravno ovisiti o tome koliko će Stranka imati vijećnika u Općinskom vijeću. Na kraju su ukratko predstavljeni svi kandidati Stranke za Općinsko vijeće.

Skupu su, osim spomenutih, nazočili i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije Lidija Bradara, predsjedatelj Sabora Županije Središnja Bosna Josip Kvasina, županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Katica Čerkez, županijski ministar MUP-a Feliks Vidović, načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak i drugi.

U zabavnom djelu programa nastupili su mješoviti pjevački zbor HKD „Napredak“ pod ravnanjem Marije Pervan, klapa „Bedem“ pod ravnanjem Franje Martinčevića te rock sastav „Posebna vožnja“.
885
884
883
882
881
880
879
878
876
875
874
873
872


















Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17