opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Fond za zaštitu okoliša objavljuje Javni poziv za dodjelu sredstava iz proračunske podrške EU za provođenje mjera energijske efikasnosti u mikro, malim i srednjim poduzećima za 2024. godinu, subjektima malog gospodarstva.

Na Javni poziv se mogu prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća za sufinansiranje provođenja jedne ili više mjera energijske efikasnosti, i to:

1. toplotna izolacija vanjskih zidova, stropa/krova, poda na tlu;
2. zamjena vanjske stolarije (prozori i vrata);
3. unaprjeđenje sustava za proizvodnju i distribuciju energije za grijanje i/ili hlađenje prostora i/ili pripremu potrošne tople vode putem instalacije kotlova na pelet ili toplotnih pumpi ili gasnih kondenzacijskih kotlova, solarnih kolektora za proizvodnju potrošne tople vode, te zamjena neefikasnih klimatizacijskih uređaja novim energijski efikasnijim.
4. zamjena postojećih rasvjetnih tijela novim LED rasvjetnim tijelima;
5. unaprjeđenje energijske efikasnosti u proizvodnim procesima (npr. iskorištenje otpadne toplote, mjere na povećanju efikasnosti rada elektromotornih pogona i sl.);
6. izgradnja fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije isključivo za vlastite potrebe.

 Dodatne napomene:

Sustav unutrašnjeg razvoda grijanja može biti predmet sufinanciranja samo u slučaju ako se podnosi prijava za mjeru instalacije kotla/toplotne pumpe.
Predmet prijave za unaprjeđenje sustava za proizvodnju i distribuciju energije za grijanje može biti samo jedno tehničko rješenje.


Poziv je otvoren samo za mikro, mala i srednja preduzeća, nažalost obrti i ostale samostalne djelatnosti nemaju pravo učešća u ovom javnom pozivu.

Opravdani troškovi po ovom Pozivu su troškovi izvođenja radova, što uključuje obavezno i nabavku i ugradnju (tvornički novih materijala, tehničkih sistema i opreme koji se prvi put stavljaju u upotrebu), nastali nakon 03.11.2023.

 Više možete pronaći OVDJE.

 

ad4d0ef54722a6fe3506bf1ada075fdc.jpg

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17