• PODSTRANICE

Održan planinarski pohod Lisin - Lisin, otkriven spomenik Zoranu Šimiću i otvoren bivak nazvan po njemu

Članovi Planinarskog društva „Bitovnja“ prošlog su vikenda organizirali tradicionalni pohod na relaciji Lisin – Lisin, a pohod od ove godine nosi naziv po istaknutom članu i dugogodišnjem predsjedniku Društva Zoranu Šimiću Joji.
Opširnije...
U pješačenju od Lisina na Bitovnji do Lisina na Inču sudjelovalo je nekoliko desetaka planinara. Tom prigodom je ispred planinarskog doma Društva na Lopati otkriven spomenik Zoranu Šimiću,

2. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje 2. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu.
Opširnije...
Objavljen je 2. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu.
U

Kreševski osnovci i srednjoškolci na svehrvatskoj smotri "Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje" u Kutini

Učenici Srednje škole „Kreševo“, Matea Grubešić, Mia Marić i Mateo Knežević, u pratnji profesorice Željke Gujić, te učenici Osnovne škole „Dr. Boris Ćorić“ Kreševo, Leona Barešić, Tea Tomić i Jakov Jukić, u pratnji ravnatelja Drage Lalića i učiteljice Marije Kujundžić, sudjelovali su na svehrvatskoj smotri „Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje“, održanoj jučer u Kutini. 
Opširnije...
Osim što su

Završen 16. Sajam kristala

Proteklog vikenda je u predvorju zgrade Osnovne škole „Dr. Boris Ćorić“ održan 16. Sajam kristala.
Opširnije...
Sajam, jedini takav u našoj zemlji, organizira Zavičajna udruga „Kreševski citrin“, a ove godine sudjeluje pedesetak izlagača iz većeg broja država.
Na Sajmu se mogu pogledati i kupiti brojni kristali koji u Kreševo svake godine stižu doslovno iz cijelog svijeta. Kao i uvijek, Sajam su

Novi predsjednik HKD-a "Napredak" prof. dr. Nikola Čiča i dopredsjednik Josip Križanović u posjetu kreševskoj podružnici

Novoizabrani predsjednik HKD „Napredak“ prof. dr. Nikola Čiča i dopredsjednik Josip Križanović posjetili su Kreševo i ovdašnju podružnicu Društva.
Opširnije...
Čiča i članovi Upravnog odbore kreševske podružnice „Napretka“ razmijenili su informacije o planovima djelovanja Društva i Podružnice, pokušavši naći prostor za usklađivanje aktivnosti.
Prethodna uprava Društva po općeprihvaćenom gledanju nije imala dovoljno sluha za suradnju s podružnicama, što će novi čelnici

U Kreševu održana županijska smotra "Dana kruha i plodova zemlje"

U Kreševu je danas, na platou ispred zgrade Osnovne škole, održana županijska smotra „Dana kruha i plodova zemlje“.
Opširnije...
Smotru su zajednički organizirali Srednja škola „Kreševo“ i Osnovna škola „Dr. Boris Ćorić“, a sudjelovalo je 19 osnovnih i 12 srednjih škola s područja naše županije, kao i polaznici kreševskog dječjeg vrtića „Radost“.
Obratili su im se i zaželjeli dobrodošlicu ravnatelji kreševskih

Narednog vikenda 16. Sajam kristala

Zavičajna udruga "Kreševski citrin po 16. put organizira Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamenja.
Opširnije...
To je jedina manifestacija takve vrste u BiH i jedna od renomiranijih u regiji. Sajam svake godine posjeti oko 2000 zaljubljenika u kristale i minerale, a polovicu tog broja čine djeca školskog uzrasta. Na sajmu će i ove godine sudjelovati više od 50

Posjet članova župne zajednice iz Ližnjana u Istri

Kreševo su danas posjetili članovi župne zajednice Ližnjan kod Pule.
Opširnije...Najprije je 35 Ližnjanaca u tajne potkivanja jajeta uputio Stjepan Biletić, a onda su se, kroz šetnju čaršijom do samostana, ukratko upoznali s poviješću i prošlošću Kreševa. Crkvu i samostanski muzej pokazao im je fra Ivica Korčanin, nakon čega su u svetištu „Pod špiljom“, zajedno s vlč. dr. Mirkom Šimićem,

Mili Jukiću Povelja za doprinos u očuvanju i obnovi kulturno-povijesnog naslijeđa BiH

Dodjelom Povelja za doprinos u očuvanju i obnovi kulturno-povijesnog naslijeđa BiH, sinoć je u Ljubuškom zatvorena 23. manifestacija Federalnog ministarstva kulture i sporta, "Dani europskog naslijeđa".
Opširnije...Ove godine dobitnici su bili dugogodišnji direktor 36. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH Mevzudin Duranović, književnik i povjesničar Milo Jukić, Franjevački samostan Humac, Franjevački samostan Široki Brijeg te Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Hercegovac“, a povelja im je

Obilježena obljetnica bitke za Meoršje

Na prijevoju Blinje iznad Kreševa služena je sveta misa za poginule branitelje HVO-a koji su položili svoje živote za obranu Kreševa u Domovinskom ratu na području Mešćeme, Blinja i Meoršja.
Opširnije...4.listopada 1993.godine odigrala se presudna bitka za Meoršje, koja je označila prekretnicu u ratu i nakon koje su postrojbe HVO- a ponovo ovladale ovim strateškim brdom te tako osigurale opstojnost

Andreju Kožulu 3. mjesto na prvenstvu BiH za najmlađe kadete

Proteklog vikenda je, u organizaciji STK "Spin" Banja Luka, održano prvenstvo Bosne i Hercegovine za najmlađe kadete (uzrast do 10 godina), na kojem je Andrej Kožul iz STK Kreševo zauzeo 3. mjesto i tako pridodao još jednu medalju svojoj kolekciji, ovaj puta brončanu.
Opširnije...
Andrej do polufinala nije izgubio nijedan set, ali je u polufinalu poražen od kolege iz STK "Kreka"

U ponedjeljak i utorak obustava prometa u Deri

Iz poduzeća “Orman” d.o.o. Kiseljak obavještavaju da će u ponedjeljak, 7.10. i utorak, 8.10. vršiti asfaltiranje regionalne ceste R443 Kreševo - Kiseljak, dionica od st. km 4+500 do st. 6+500, L=1,5km od P145 (do P243) na temelju zaključenog ugovora sa Direkcijom za ceste ŽSB.
Obustava prometa će trajati od 8 do 18 sati.

Opširnije...

Završen projekt razvoja ruralnog turizma

Zavičajna udruga „Kreševski citrin“ jučer je, u suradnji s „Alteruralom“ i njihovim partnerima „Eurogites“, PD „Vranica“ i Udrugom žena „Strica-Zarudje“, u restoranu „Stari ribar“ uspješno organiziralo svečano zatvaranje projekta za razvoj ruralnog turizma na široj periferiji Sarajeva. Projekt je financiran sredstvima Europske unije.
Opširnije...Na početku je prikazan kratki dokumentarni film o aktivnostima projekta, kroz koji je prezentirana stvarna slika o

Poziv roditeljima za prijavu djece u ''Program predškole''

Razdoblje od rođenja do šeste godine života temelj je cjelokupnoga razvoja ljudskoga bića i njegova života. Uspjeh u školi, zdravstveno stanje, razvoj na kognitivnom i emocionalnom planu, želja za znanjem i učenjem, odnos prema drugima i društvu, potreba za kreativnim doprinosom te i ostale odlike čovjeka utemeljuju se do šeste godine života.
Opširnije...Sabor Kantona Središnja Bosna sredinom 2017. godine donio

Edinu Beganoviću nagrada za najbolju mušku ulogu u kategoriji „omladinski film“ na 5. internacionalnom VIVA film festivalu dokumentarnog i kratkog filma

Edinu Beganoviću nagrada za najbolju mušku ulogu u kategoriji „omladinski film“ na 5. internacionalnom VIVA film festivalu dokumentarnog i kratkog filma.
Opširnije...Iako su tijekom prošle školske godine okončali svoje srednjoškolske obveze, učenici Srednje škole „Kreševo“: Edin Beganović, Monika Kraljević i Tarik Fatić, zajedno sa sadašnjim učenicima Srednje škole Karlom Miličevićem i Ajdinom Beganovićem te učenicom Osnovne škole „Dr. Boris Ćorić“ Rebekom Martinčević, još

Projekt jačanja turističkih destinacija oko Sarajeva završava u Kreševu

Trogodišnji projekt „Jačanje turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije“, koji se provodio u sedam općina na širem području Sarajeva;  Kreševu, Fojnici, Varešu, Ilijašu te sarajevskim općinama Stari grad,  Centar i Istočni Stari grad, priveden je kraju.
Opširnije...Zavičajna udruga "Kreševski citrin", specijalizirana za traženje i prezentaciju minerala i kristala te geo-turizam. u suradnji s organizacijom „Alterural“ i  njihovim

Novi uspjesi naših karatista

Jučer  je u Visokom održano XII. regionalno otvoreno karate prvenstvo na kojem su nastupili klubovi iz Srbije, Slovenije i BiH. Nastupalo je 250 natjecatelja iz 23 kluba.
Opširnije...Članovi karate kluba "Zanshin" Kreševo postigli su sljedeće rezultate:

Sanja Jolunić zlato, srebro i tri bronce, Ivano Medić srebro i bronca, Amer Sloboda srebro i bronca, Emrah Fazlibašić srebro i bronca, Mateo Kordić zlato i srebro, Ivan Karivan zlato, Haris Boja zlato i srebro, 
U reprezentaciju BiH

Kreševljaci najbolji u nogometu na XV. Sportskom susretu Frame Bosne Srebrene

U subotu je održan XV. sportski susret Frame Bosne Srebrene. Geslo ovog susreta bilo je: "Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet“. (1 Iv 5, 4). Na susretu se okupilo preko 400 framaša iz petnaestak bratstava Bosne Srebrene, a treću godinu zaredom domaćin je bila Frama Konvikt Visoko.
Opširnije...
Susret je započeo u jutarnjim satima okupljanjem u dvorani Franjevačke klasične gimnazije,

Poziv na javnu raspravu - Nacrt Uredbe o mirnom rješavanju radnih sporova u Srednjobosanskom kantonu

Vlada Srednjobosanskog kantona na 16. sjednici održanoj 29.08. ove godine utvrdila je Nacrt Uredbe o mirnom rješavanju radnih sporova u Srednjobosanskom kantonu i zadužila Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona da po općinama sa područja Srednjobosanskog kantona otvori javnu raspravu.
Opširnije...
Javnu raspravu provest će predstavnici Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona, odnosno radna grupa koju je ministar Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona imenovao Rješenjem.

"Biciklom do zdravlja"

Kreševo su u nedjelju doslovno okupirali biciklisti, od onih kojima ravnotežu još drže pomoćni kotači, do onih koji se ozbiljnije biciklizmom. Cilj je bio promovirati ovaj sport i njegov utjecaj na zdravlje te je i akcija nazvana „Biciklom do zdravlja“.
Opširnije...

Riječ je o sedmom izdanju projekta oganiziranog od strane Brdsko- biciklistički kluba „Kreševo“. Više od stotinu sudionika svih uzrasta je,

Potpisan ugovor, Vlada RH donira 450.000 kuna za izgradnju SRC "Lopata"

Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu, u prostorima Franjevačkog samostana u Tolisi, potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava s korisnicima potpore.
Opširnije...Po drugi put potpisivanje ugovora o financijskoj

U Deri u nedjelju obustava prometa

Iz tvrtke "Ceste company"  obavještavaju  vozače da će se u nedjelju, 8. rujna, od 8 do 18 sati obavljati asfaltiranje prometnice Kreševo - Kiseljak, zbog čega će na snazi biti potpuna obustava prometa. 
Opširnije...

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sufinancira sanaciju klizišta između Crnića i Crnićkog Kamenika

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica odobrilo je  Općini Kreševo 50.000 KM za sufinanciranje projekta sanacije klizišta na lokalnom putu Crnići - Crnićki Kamenik.
Opširnije...Ugovor o namjenskom utrošku doniranih sredstava jučer su potpisali načelnik Općine Kreševo Renato Pejak i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Procijenjena vrijednost spomenutog projekta iznosi cca 300.000 KM. Projekt će biti realiziran u

IZBOR ZA NAJBOLJE DVORIŠTE

izborzanajdvoriste

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Listopad 2019
N P U S Č P S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png