opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

"Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva s ciljem diversifikacije ruralne ekonomije", naziv je projekta koji provodi nekoliko nevladinih udruženja s područja središnje Bosne.
740

Uz najaktivnije, Udruženje “Alterural” i Planinarsko društvo „Vranica“ iz Fojnice, u projektu sudjeluju i “Eurogites”, Zavičajna udruga "Kreševski citrin", Forum žena "Strica" iz Zarudja kod Vareša te Udruga "Fojnička žena".

Kroz projekt vrijedan 205.832 eura, koji najvećim dijelom, s iznosom od 184.823 eura, financira Europska unija, u sedam općina smještenih u blizini Sarajeva: Fojnici, Kreševu, Varešu, Ilijašu te općinama Sarajevo Centar, Sarajevo Stari grad i Istočni Stari grad, u iduće tri godine bit će izgrađene četiri koherentne ruralne turističke destinacije. Koristeći blizinu glavnog grada BiH, one će turistima otvoriti više mogućnosti za otkrivanje BiH kroz sela.

Projekt je danas predstavljen u hotelu “Reumal” u Fojnici, a na predstavljanju su, uz ostale, bili prisutni i načelnici općina Kreševo, Vareš i Fojnica, Renato Pejak,  Zdravko Marošević i Sabahudin Klisura.

 

Kreševski načelnik Renato Pejak je, uz ostalo, kazao kako je Općina Kreševo  u protekle dvije godine napravila značajne pomake kad je u pitanju razvoj turizma, a naglasio je kako je ovaj projekt vrlo značajan, budući da će doprinijeti razvoju ruralnih destinacija. Pejak je naglasio i to da je općina Kreševo je otvorena za sve razvojne projekte te da će u ovom i sličnim projektima dati doprinos u skladu s mogućnostima."

Prema podacima Svjetske turističke organizacije BiH do 2020. godine će imati treću najveću stopu rasta turizma u svijetu, što naglašava potrebu za razvojem novih profesionalnih vještina. Od ovog projekta se zahvaljujući razmjeni iskustava i podršcci partnera iz EU stvoren je ruralno turistički pilot-klaster kako bi se napravile spomenute ruralne turističke destinacije oko Sarajeva te poboljšala njihova vidljivost.
739
738
737

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17