opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Načelnik Općine Renato Pejak nazočio je prijemu u Veleposlanstvu Bugarske u BiH u Sarajevu.
072
Veleposlanica Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova je, povodom posjeta ministrice vanjskih poslova Bugarske Ekatarine Zaharieve, organizirala prijem  za gradonačelnike i načelnike općina u BiH koji su aplicirali za sredstva iz Bugarskog razvojnog programa. Zaharieva je istaknula da joj je veoma drago što su sredstva iz tog programa pomogla da budu završeni određeni projekti u lokalnim zajednicama u BiH.

"Posebno mi je drago što su sredstva iz našeg programa 'otišla' u mnoge  vrtiće  i škole, jer obrazovanje znači sve. Ulaganje u obrazovanje najbolja je investicija", istaknula  je Zaharijeva, koja obavlja i dužnost zamjenice premijera Bugarske za reformu pravosuđa.
Ona je navela da je u pripremi novi razvojni projekt Bugarske namijenjen lokalnim samoupravama u BiH, čija će vrijednost iznositi 230.000 eura, dok je prošli iznosio 260.000 eura.
Načelnik Pejak iskoristio je prigodu i zahvalio se ministrici Zaharievoj na svemu što je dosad  realizirano u Kreševu (pomoć Dječijem vrtiću "Radost" Kreševo u iznosu od 34.000 KM) te izrazio nadu da će i u narednom razdoblju neki od projekata iz naše općine  biti potpomognuti od strane Bugarskog razvojnog projekta.
071

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17