opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Predstavnici 28 gradova i općina Bosne i Hercegovine potpisali su Memorandum o suradnji u oblasti iseljeništva.
A 788
Memorandum je zaključen s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, a među 28 općinskih načelnika i gradonačelnika bio je i načelnik Općine Kreševo Renato Pejak.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac kazala je, uz ostalo, kako potpisivanje spomenutog memoranduma predstavlja značajan korak u realizaciji Politike o suradnji sa iseljeništvom, dokumenta koji je u travnju ove godine usvojilo Vijeće ministara.
- Ovo je odraz kontinuirane suradnje s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, ali i naša buduća aktivnost, koja će se odvijati na planu realizacije uloge koju imaju jedinice lokalne samouprave kada je u pitanju suradnja sa iseljeništvom - kazala je ministrica Borovac, dodajući da su one prepoznate i imaju ključnu ulogu u realizaciji svih ovih obveza koje proizilaze iz te suradnje.
Memorandumom su kao dva glavna cilja zacrtani jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave kako bi bile osposobljene za rad s iseljeništvom, te razvijanje lokalnih projekata usmjerenih za uključivanje iseljeništva u lokalni razvoj.
- Uz pomoć partnera, prije svega Vlade Švicarske koja je osigurala sredstva za realizaciju projekta Dijaspora za razvoj, oni će dobiti oko 1,3 milijuna KM za jačanje njihovih kapaciteta, a milijun KM iskoristit će se u vidu granta za lokalne inicijative za saradnju s iseljeništvom - navela je Borovac.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17