opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Obilne padaline znatno su povećale razine svih vodotoka, a kiša još uvijek pada. Dok su u većem dijelu Bosne i Hercegovine višednevna kiša i poplave tema broj 1, u kreševskom kraju se stanje prati, nadležne službe su pripravne, ali zasad nema većih i nerješivih problema.
pop 32
Kako nam je rekao općinski načelnik Renato Pejak, sveukupno stanje je pod kontrolom. Problema ipak ima pa se u Gunjanima, uz tamošnji ribnjak, iz korita izlila Crna rijeka, kao i Kreševčica kod Tomića, blizu restorana „Stari ribar“, te jedan potok u Rakovoj Nozi iznad koga je nedavno probijan novi put, pa je bujica nanijela puno otpada.
Iako su pojedini mediji objavili da je stanje u Deževicama kritično, stvarno je voda poplavila samo donji, ravni dio svetišta Vrelo svetog Jakova. Jutros se povukla u korito, a dio svetišta je ostao prekriven blatom. Također su na jednoj točki u selu dvije kuće odsječene, ali zasad nema znatnije opasnosti ni po kuće, ni po stanare. Prekida u napajanju električnom energijom nije bilo, a prometnice su bez odrona i potpuno prohodne.
Od načelnika Pejaka doznali smo i to da će narednih dana, do normalizacije stanja, biti isključenja električne energije, a razlog je to što je područje naše općine, uslijed velikih poplava na sarajevskom području, odsječeno od standardnog napojnog puta i prebačeno na dalekovod Kakanj, koji neće moći potpuno podmiriti sve trenutne korisnike.
pop 33pop 31

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17