opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Protekli mjesec srpanj bio je iznimno uspješan i plodan u pripremi ili okončanju različitih projekata u Kreševu.

Potpisivani su ugovori kojima je osigurano njihovo financiranje, što je pretpostavka za početak provedbe, a neki su poslovi i završeni.

 

Vecernjak_intervju.jpg

 

Načenik općine Renato Pejak i gvardijan Franjevačkog samostana sv. Katarine u Kreševu fra Josip Tomas potpisali su s federalnim ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem ugovor vrijedan 110.000 konvertibilnih maraka za dva projekta. Riječ je o projektu "Utopljavanje objekta JU Dječji vrtić Radost", točnije za preuređenje i sanaciju krova vrtića i za druge radove koji su nužni u projektu utopljavanja, za što je namijenjeno 60.000 konvertibilnih maraka i drugi projekt u iznosu od 50.000 konvertibilnih maraka za uređenje knjižnice i arhiva u Franjevačkome samostanu sv. Katarine u Kreševu. Taj novac dobiven je od Federalnog ministarstva prostornog uređenja, koje je izdvojilo 1,370.596 konvertibilnih maraka za 18 projekata namijenjenih za poboljšanje energetske učinkovitosti javnih objekata, sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta te zaštitu nacionalnih spomenika na području Srednjobosanske županije.

Vlada Republike Hrvatske dodijelila je preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Općini Kreševo 650.000 kuna za projekt ''Izgradnja poslovnog inkubatora u poduzetničkoj zoni''. Poslovni inkubator gradit će se u poslovnoj zoni Resnik, a namijenjen je mladim poslovnim ljudima koji se bave inovacijama i temelji se na novim tehnologijama (tzv. start-up). Vrijednost projekta je oko milijun konvertibilnih maraka, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije.

Općinski načelnik Renato Pejak potpisao je s ministrom gospodarstva Srednjobosanske županije Nisvetom Hrnjićem ugovor o provedbi odobrenih sredstava u iznosu od 20.000 KM za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekt ''Postavljanje fotonaponskih solarnih panela na objekte javnih ustanova u Kreševu''.

Završeno je preuređenje i asfaltiranje dviju mjesnih cestovnih dionica: u Sopotu je asfaltirana dionica koja vodi do više obiteljskih kuća, a u Kreševu je uređena Ulica kraljice Katarine, točnije dionica lokalne ceste od poduzeća Metalos, pored novog hotela i Napretka, do uključenja na regionalnu cestu. Radove je financirala Općina Kreševo i to iz tekućih sredstava. Ukupna vrijednost posla je iznosila 71.409,00 KM s PDV-om.

Nakon provedenog postupka javne nabave potpisan je ugovor s tvrtkom Glovis d.o.o. iz Zenice o rekonstrukciji i opremanju dvaju dječjih igrališta. Ugovor je vrijedan 82.932,00 KM bez PDV-a. Preurediti će se i dodatno opremiti dječje igralište na Trosci, ispred vrtića, a koristit će ga djeca koja idu u vrtić ali i sva druga djeca i roditelji. Dodatno će se urediti i opremiti i igralište na Resniku.

U otvorenom postupku javne nabave načenik Pejak je donio odluku da se građevinskom poduzeću TWI. d.o.o. Kiseljak dodijeli ugovor o rekonstrukciji lokalne ceste Mratinići - Čamišće - Pirin. Navedeno poduzeće je ponudilo najnižu cijenu od 112.000,00 KM bez PDV-a.

Proveden je i postupak javne nabave ''Uređenje korita rijeke Nevre''. Najprihvatljiviji ponuđač je bio Obrt ''Panda'' s ponudom od 29.200,00 KM bez PDV-a. Ugovor su potpisali općinski načelnik Pejak i Mirko Puljić, vlasnik obrta.

Proteklog je mjeseca 26 studenata s područja kreševske općine potpisalo ugovore o dodjeli stipendija za akademsku 2021/22. godinu. Studenti će dobiti po 100 KM mjesečno za ukupno 10 mjeseci.

 

Zgrada_opcine3_1.jpg

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17